БРИКС проучва възможността за създаване на нова валута за световните

...
БРИКС проучва възможността за създаване на нова валута за световните
Коментари Харесай

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС изследва опцията за основаване на нова валута за международните пазари, която да улесни интернационалната търговия сред страните членки.

Алиансът се стреми да понижи зависимостта от щатския $ и да увеличи смисъла на идната валута. В изискванията на угриженост по отношение на рисковете, свързани с държането на щатския $ в запас, блокът от девет страни се стреми да поддържа родните си валути.

На фона на опасенията, произлизащи от неконтролируемия дълг от $34.4 трилиона, разрастващите се страни се обръщат към натрупването на злато като опция за намаляване на въздействието върху техните стопански системи. По-специално, страните от БРИКС, които са съществени купувачи на злато, са натрупали обилни количества от благородния метал, както оповестява Световният съвет по златото.

Маурисио Лирио, бразилският шерпа, показа информация за развиването на валутата на БРИКС, като удостовери продължаващите старания за основаване на обща валута, чието разискване е планувано за идната среща на върха. Лирио акцентира уговорката на алианса да реализира прогрес във връзка с общата валута и платежната инфраструктура под съветското председателство.

“Активно се стремим към основаването на нова валута ”, означи Лирио. Той доразви тезата си: “Под съветското председателство се водят полемики сред страните членки и това остава централна точка на разискванията. ”

Освен това евентуалното въвеждане на нова валута или платежна система от БРИКС би могло да окаже доста влияние върху щатския $, като накара разрастващите се страни последователно да понижат зависимостта си от него в интерес на препоръчаната опция.

На идната среща на върха, планувана за октомври в съветския район Казан, ще бъдат признати нови страни членки, в това число Обединените арабски емирства (ОАЕ), Египет, Иран и Етиопия, като това ще бъде 16-ата среща на върха на БРИКС.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР