Брезово подготвя голям празник навръх Никулден. Почитта към свети Никола

...
Брезово подготвя голям празник навръх Никулден. Почитта към свети Никола
Коментари Харесай

В Брезово запретнаха ръкави, правят пълнен шаран за Никулден

Брезово приготвя огромен празник точно на Никулден. Почитта към свети Никола ще бъде изразена с огромна кулинарна проява. Проявата се провежда от Общината и е част от празничните събития, отдадени на Коледа и Нова година. Доказани брезовски майсторки на шарана ще подготвят ястия по свои предписания и ще ги изложат на площада на 6 декември.

Още от тази седмица домакините разпростряха остарели бележници, търсят забавни предписания и в интернет. Всяка желае да измайстори най-вкусния шаран. Очаква се в кулинарната конкуренция да се включат и мъже.

Публиката, която ще пробва рибните специалитети, ще има и крайната дума за това кое ястие  е най-вкусно.  За дегустацията е обезпечено и вино.

Две коледни елхи блестнаха на центъра в Брезово предходната вечер. Със запалването на светлините бе обещано началото на празничните начинания под мотото „ Коледни празници на брезовската чаршия “, проведени от Общинската администрация и локалното читалище.

Седмокласничката Цветелина Аврамова и десетокласничката Росица Паунова влязоха в ролята на джуджетата на Дядо Коледа, а децата от ДГ „ Вела Благоева “ извършиха “Дядо Коледа идва в довечера ” и “Хайде всички да запеем и хорце да залюлеем ”. Помощничките на Добрия дъртак се погрижиха за положителното въодушевление на присъстващите с атрактивни танци, към които се причисли и публиката.

Гостите в препълненото читалище преброиха до 10, преди светлините да бъдат запалени. 5-метровата елха пред постройката на Общината ще свети всяка вечер през празничния декември. По традиция бе украсено и живото коледно дърво на входа на читалище „ Отец Паисий – 1876 “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР