Brexit ще доведе до безпрецедентен недостиг на храна във Великобритания,

...
Brexit ще доведе до безпрецедентен недостиг на храна във Великобритания,
Коментари Харесай

Великобритания остава без храна, ако не постигне сделка за Brexit

Brexit ще докара до невиждан дефицит на храна във Англия, в случай че страната напусне Европейския съюз без съглашение. Това предизвести Майк Куп, началник на втората най-голяма хранителна верига на Острова - Sainsbury`s.

" Затварянето на границите за няколко дни и ограничение на свободното придвижване на храни ще докара до хранителна рецесия, каквато не сме преживявали. Немислимо е да не се откри решение (на проблема) ", съобщи Куп пред Bloomberg.

Почти половината от храната, употребявана във Англия, се внася. Търговските бариери биха били изключително нездравословни за английските търговци на пресни храни на дребно, които разчитат основно на безпрепятственото придвижване на малотрайни артикули в границите на Европейски Съюз.

 Храните нарастват, а разноските на Острова се подвигат без договорка за Brexit
Храните нарастват, а разноските на Острова се подвигат без договорка за Brexit

Домакинствата ще би трябвало да заплащат с до 500 паунда повече

През 2016 година Обединеното кралство е внесло месо, риба, млечни артикули, плодове и зеленчуци на стойност 22.4 милиарда паунда, съгласно данните на английските управляващи.

Напрежението сред Лондон и Брюксел пораства, а договарянията наподобяват все по-сложни и безрезултатни. Британският министър председател Тереза Мей изрично отхвърли проектодоговора за Brexit, оповестен от Европейски Съюз, с думите, че никой в нейната позиция не би се съгласил с него. Властите на Острова желаят временен интервал, само че срещат безапелационния отвод на европейските институции.

Испански домати

Служителите в Дувър, най-натовареното пристанище във Англия, считат, че 2 спомагателни минути за прекосяване на камионите през митницата ще доведат до 27-километрови опашки. Председателят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск предизвести, че безпрепятствената търговия с Обединеното кралство ще бъде невъзможна, в случай че страната излезе от митническия съюз.

 Brexit нанася сериозен удар на хранителната промишленост на Острова
Brexit нанася сериозен удар на хранителната промишленост на Острова

Несигурността кара от ден на ден европейци да изоставен Англия

" В момента товарим домати на камиони в Южна Испания, те пътуват в продължение на 24 часа и идват непосредствено в нашите дистрибуторски центрове без никакви спънки. Всичко, което слага преграда в този поток, ще усили разноските и ще понижи свежестта (на продуктите) ", изясни Куп, чиято компания изостава само от Tesco в продажбите на храни във Англия.

Според някогашния английски министър председател Джон Мейджър вероятността Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз без договорка се усилва заради желанието на Мей да се отдръпна от митническия съюз и общия пазар.

Мей ще произнесе тирада в петък, в която да разкрие визията си за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз. Властите в Лондон се стремят да изоставен общия пазар на Европейски Съюз и митническия съюз, с цел да може да управляват личните си закони, да лимитират имиграцията и да имат свободата да подписват нови търговски съглашения с други страни.

 Британците не желаят имигранти, само че стопанската система им се нуждае обезверено от тях
Британците не желаят имигранти, само че стопанската система им се нуждае обезверено от тях

Недостигът на служащи към този момент е реалност в някои браншове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР