Брет Кавано положи две клетви и стана 114-ият съдия във

...
Брет Кавано положи две клетви и стана 114-ият съдия във
Коментари Харесай

И сексскандалът не спря Брет Кавано за Върховния съд на САЩ

Брет Кавано постави две обети и стана 114-ият арбитър във Върховния съд на Съединени американски щати, броени часове откакто Сенатът утвърди кандидатурата му с 50 против 48 гласа, оповестяват международните организации.

Церемонията по полагането на конституционната клетва управлява ръководителят на Върховния съд Джон Робъртс, а тази за правосъдната клетва - пенсиониралият се арбитър Антъни Кенеди, чието място заема Кавано.

На церемонията участваха брачната половинка, децата и родителите на 53-годишния Кавано. Номинацията му разпали скандал в Съединените щати, а откакто три дами повдигнаха обвинявания против него за полов тормоз.
ФБР ще проверява претендента за висш арбитър на Съединени американски щати След номинацията на Кавано за високия пост голям брой дами обявиха пред медиите, че са ставали жертва на полов тормоз от негова страна
Въпреки че Кавано отхвърли обвиняванията, президентът Доналд Тръмп разпореди на ФБР в допълнение следствие по случая. Сенаторите се срещнаха с отчета на Федералното бюро, като им беше наложена възбрана да разгласяват каквито и да било детайлности.

„ Левичарската паплач” била „ прекомерно опасна”

Американският президент Доналд Тръмп приветства сполучливото назначение на Брет Кавано за арбитър във Върховния съд. На политически протест в Канзас той съобщи, че това е „ историческа нощ” и „ голяма победа”.

„ Не давайте кибрит на подпалвач и не давайте властта на гневна левичарска паплач”, съобщи Тръмп. И добави: „ Демократите станаха прекомерно крайни и прекомерно рискови, с цел да управляват”.
Снимка: EPA
Тръмп бе в Канзас, с цел да съобщи поддръжка за локални претенденти на междинните избори идващия месец.

„ Всеки от вас ще има шанса след четири седмици да даде своята присъда”, сподели той пред ликуващото голям брой. Някои от хората, пристигнали на митинга, носеха червени шапки с надпис „ Да създадем Америка още веднъж велика”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР