Брекзит излага на риск ценностите на Великобритания, пише британският онлайн

...
Брекзит излага на риск ценностите на Великобритания, пише британският онлайн
Коментари Харесай

„Индипендънт“: Брекзит излага на риск ценностите на Великобритания

Брекзит излага на риск полезностите на Англия, написа английският онлайн вестник „ Индипендънт “.

Няма подозрение, че консерваторите ще продължат да приказват, че е належащо да се съблюдават правата на хората по света, само че дейностите им ще приказват друго, акцентира английското издание, съобщи Българска телеграфна агенция.

В интервала преди референдума за излизане от Европейския съюз и в седмиците след него едно от най-абсурдните обещания беше, че Брекзит ще даде опция на Обединеното кралство да укрепи полезностите си в един раздорен свят. Бившият първи държавен министър по въпросите на интернационалната търговия Лиам Фокс разгорещено споделяше мисълта, че Англия още веднъж ще стане част от Световната комерсиална организация като самостоятелен неин член, а не посредством Европейския съюз, напомня „ Индипендънт “. Обясняваха ни по какъв начин Англия се завръща на сцената, акцентира изданието.

Но за никого не е изненада, че обещаното освен не се реализира, ами се случи тъкмо противоположното.

Неведнъж ни бе казано, че Брекзит значи, че Обединеното кралство може да упорства за съблюдаване на по-високи стандарти; че дава опция на Англия в границите на преговорния развой с евентуални търговски сътрудници да насочва претенции по въпроси, по които Европейският съюз си е затварял очите.

В по-ново време сегашната министърка на интернационалната търговия Ан-Мари Тревелян увери членовете на Камарата на общините (долната камара на английския парламент), че въпросът с „ човешките права “ ще бъде взиман поради при сключването на нови търговски покупко-продажби, изключително, що се отнася до покупко-продажбите със страни от Близкия изток и Залива, които се славят с това, че не съблюдават изключително човешките права.

Думите на министърката обаче не звучат доста безапелационно, имайки поради, че Англия към този момент продава големи количества оръжие на Саудитска Арабия да вземем за пример, без да изпитва особени терзания от обстоятелството, че това оръжие се употребява от саудитското държавно управление във войната в Йемен, заключава „ Индипендънт “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР