Брекзит е за правата на гражданите, запазването на крехкия мир

...
Брекзит е за правата на гражданите, запазването на крехкия мир
Коментари Харесай

Таяни: Брекзит трябва да приключи със защитени права на гражданите и работните места


" Брекзит е за правата на жителите, запазването на нежния мир в Северна Ирландия и гарантирането на работните места, наранени от напускането на Обединеното кралство “, означи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни след брифинга на основния договарящ за Брекзит Мишел Барние по отношение на съглашението по Брекзит след Конференцията на ръководителите през днешния ден.

„ Ние имаме вяра в демокрацията и спазването на решението на английския народ. Приетият текст от Европейския Съюз и Обединеното кралство е първата стъпка от един дълъг път. Въпреки това, аз съм оптимист, че това ще постави основите за близки бъдещи връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз. Както постоянно съм казвал, Обединеното кралство напуща Европейския съюз, а не Европа “, сподели ръководителят Таяни.

„ Бих желал да благодаря на Мишел Барние за неговата неуморна работа и дух на съдействие, които укрепиха нашите връзки. Бих желал също по този начин да призная значимия принос на Ръководната група на Европейския парламент по отношение на Брекзит.

Споразумението би трябвало да отразява това, че всевъзможен краен резултат ще бъде по-лош от цялостно участие, като в същото време се пазят ползите на ЕС27 и правата на жителите. Това сподели, че Европейски Съюз символизира взаимност и единение сред неговите членовете.

Също по този начин желая да уточня, че това е единствено началото на нова фаза. Европейският парламент ще бъде свикан да утвърди съглашението и следва да продължи да следи развитията, гарантирайки спазването на нашите червени линии “, заключи ръководителят Таяни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР