Брекзит без споразумение би могъл да доведе до недостиг и

...
Брекзит без споразумение би могъл да доведе до недостиг и
Коментари Харесай

Може месеци наред да не достигат храни при Брекзит без споразумение

Брекзит без съглашение би могъл да докара до " дефицит " и " съществени разстройства " в снабдяването с хранителни артикули. Това предизвести през днешния ден английската федерация по храните и напитките, представена от Франс прес.

" Никога не сме казвали, че страната би умряла от апетит. Не става въпрос за това, само че ще има дефицит ", сподели основният действен шеф на федерацията Тим Райкрофт.

" Смятаме, че ще има съществени разстройства, които ще продължат седмици или месеци след напускането на Европейски Съюз. Те биха могли да бъдат леко смекчени с струпване на аварийни ресурси през първите седмици, само че при пресните артикули това не би могло да трае дълго ", съобщи той.

Вероятността за " внезапен " Брекзит без съглашение стана още по-реална след идването на власт на Борис Джонсън. Новият английски министър председател даде обещание, че страната му ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без съглашение с Брюксел.

В случай на излизане от Европейски Съюз без съглашение, Брюксел разгласи, че неотложно ще вкара митнически надзор, инспекции за сигурността на питателните артикули и за спазването на европейските правила на границата с Англия. Това разсънва страхове за компликации в доставките на храни.

Тим Райкрофт съобщи, че 31 октомври, датата за Брекзит, е евентуално " най-лошата " за хранителния бранш. С наближаването на Коледа складовете към този момент ще са цялостни и фирмите биха могли мъчно да натрупат запаси, сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (638)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР