Бреговата охрана на САЩ съобщава, че са открити предполагаеми човешки

...
Бреговата охрана на САЩ съобщава, че са открити предполагаеми човешки
Коментари Харесай

Предполагаеми човешки останки са открити в отломки от подводницата Титан

Бреговата защита на Съединени американски щати оповестява, че са открити хипотетични човешки остатъци в парчета от разрушената на части туристическа подводница " Титан ". Всички петима души на борда ѝ починаха разследване на подводна детонация.

Части от плавателния съд бяха открити и изкарани на канадския бряг в Сейнт Джонс в сряда. Длъжностни лица настояват, че измежду отломките са открити рамката за приземяване на подводницата и задният ѝ похлупак.

Доказателствата ще бъдат превозени до пристанище в Съединени американски щати, където експерти ще извършат разбор на откритото. Очаква се той да даде повече детайлности към повода за пагубната имплозия на " Титан ", който се разруши по-рано този месец. 22-метровата подводница превозваше петима пасажери към останките на потъналия транспортен съд " Титаник " в Атлантинтическия океан.

Жертвите са 58-годишният милиардер Хамиш Хардинг, британско-пакистанският предприемач Шахзада Дауди неговият 19-годишен наследник Сулеман Дауд, Пол-Анри Наржоле и Стоктън Ръш, съосновател на OceanGate - компанията, която провежда подводното пътешестване. Първоначално управляващите бяха скептични по отношение на опцията телата на петимата починали въобще да бъдат открити.

" Средата на морското дъно там е безпощадна ", съобщи предходната седмица адмиралът от бреговата защита Джон Моугър.

Канадският съвет за сигурност на превоза (TSB), който организира свое лично следствие, съобщи, че неговите следователи са завършили предварителните диалози с екипажа на плаващия под канадски байрак надводен помощен транспортен съд " Полярен принц " и са иззели записващото устройство за данните от пътуването на този транспортен съд.

TSB също по този начин съобщи, че е " инспектирала, документирала и каталогизирала " всички материали, възобновени от мястото на случая, преди да бъдат предадени на американските управляващи.

Инцидентът повдигна голям брой въпроси по отношение на нерегламентирания темперамент на сходни експедиции и решението на компанията уредник OceanGate да се откаже от прегледа и узаконяването на подводницата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР