Бреговата охрана на САЩ потвърди, че на борда на подводницата

...
Бреговата охрана на САЩ потвърди, че на борда на подводницата
Коментари Харесай

Бреговата охрана на САЩ потвърди, че подводницата е изчезнала повече от денонощие

Бреговата защита на Съединени американски щати удостовери, че на борда на подводницата е имало петима души , които съгласно нея са в неопределеност от неделя сутринта локално време.

В поредност от изявления в Twitter бреговата защита разказва подводницата като дълга 21 фута (6,4 м).

Тя е изчезнала преди повече от 24 часа, в неделя сутринта, към час и 45 минути след потапянето си .

В момента я търсят както американски, по този начин и канадски военноморски самолети за наблюдаване, в това число високотехнологичен аероплан P8 Poseidon с благоприятни условия за разкриване на подводни обекти.

Робърт Бласяк - откривател на океаните в Стокхолмския център за резистентност - очерта сложните условия, пред които са изправени екипите за търсене.

" Океанът е бездънен приблизително към четири километра, тъй че този [подводен апарат] се намира на огромна дълбочина ", сподели Бласяк пред Би Би Си.

Той добави, че светлината прониква единствено до към един километър във вътрешността в повърхността на океана, тъй че това е в " мрачевина и налягане на водата от към 400 атмосфери ".

Блазяк разказа провокациите пред подводния транспортен съд " Титан " на Океангейт при достигането на останките на " Титаник ".

Знаем къде е " Титаник ", само че не знаем къде е подводницата. Така че може да се окаже, че тя не е на никое място покрай тази дълбочина и това е, на което всички би трябвало да се надяваме сега , посочи ученият.

Меган Монкрийф, специалист по туристически застраховки в Squaremouth, споделя пред Би Би Си, че общоприетите застрахователни полици не покриват екскурзия като гмуркане с подводница.
 Подводница с туристи изчезна безследно в Атлантическия океан
Подводница с туристи изчезна безследно в Атлантическия океан

Туристите били на експедиция, с цел да видят останките от Титаник

" Това е изключително високорискова активност , която изисква особено обезпечаване. Полицата за това евентуално ще би трябвало да бъде подписана от застрахователния сътрудник на компанията за екскурзии ", добави Меган Монкрийф.

Компанията OceanGate, която провежда гмуркането с " Титаник ", съобщи, че персоналната застраховка за пътешестване не е включена в цената на билета от 250 000 USD (195 000 GBP).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР