Бразилският президент заяви днес, че не може да даде никакви

...
Бразилският президент заяви днес, че не може да даде никакви
Коментари Харесай

Лула да Силва към Владимир Путин: Не идвай в Рио де Жанейро, може да те арестуват

Бразилският президент съобщи през днешния ден, че не може да даде никакви персонални гаранции на съветския президент Владимир Путин, че няма да бъде задържан, в случай че вземе присъединяване в срещата на върха на Г-20 в Рио де Жанейро в края на идната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дали Путин ще бъде задържан в Бразилия поради заповедта, издадена от Международния углавен съд (МНС) за хипотетични военни закононарушения в Украйна, не е в областта на подготвеност на бразилския президент, съобщи Луиз Инасио Лула да Силва по време на посещаване в Берлин.

" Дали ще бъде задържан, когато дойде? Може би, а може би не. Това ще бъде решено от правосъдната власт ", съобщи Лула по време на германско-бразилските държавни съвещания.

Путин съвсем не е напускал Русия, откогато стартира войната против Украйна през февруари 2022 година Той пропусна неотдавнашните срещи на върха, извършени в Южна Африка - за страните от БРИКС, и Индия - за членовете на Г-20. Според съветски медии, позоваващи се на неговия консултант Юрий Ушаков, той ще посети Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия тази седмица.

МНС упреква Путин, че е виновен за отвличането и депортирането в Русия на деца и малолетни от окупираните от Русия територии в Украйна. Москва назовава тези случаи " евакуации ".

За разлика от Съединените щати и Русия, Бразилия е подписала Римския статут, с който бе основан МНС в холандския град Хага, и затова от нея се чака да извърши заповедта за арест, показва ДПА.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР