Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва наскоро одобри нов

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва наскоро одобри нов
Коментари Харесай

Бразилия одобри нов закон за данъците върху криптовалутите

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва неотдавна утвърди нов законопроект за налозите върху криптовалутите, държани в чужбина, като публично го трансформира в закон от 12 декември 2023 година Това законодателство би трябвало да стартира да се ползва от 1 януари 2024 година

Съгласно новия закон държавното управление има право да постанова налози върху криптовалутите, притежавани от бразилски жители, намиращи се в чужбина. Физическите лица ще подлежат на възнаграждение на налог в размер до 15% върху облагите, получени от покупко-продажби с криптовалути.

Гражданите, които стартират да заплащат налога си през тази година, обаче ще се възползват от предимство; те ще би трябвало да платят налог от 8% върху всички облаги, насъбрани до 2023 година, като заплащанията ще бъдат разсрочени на вноски, започващи през декември 2023 година Въпреки това данъчната ставка ще нарасне на 15% от идната година. Забележително е, че приходите от чужбина в размер до $1,200 ще бъдат освободени от данъчно облагане.

Освен това този закон не се лимитира единствено до криптовалутите ; той се уголемява, с цел да обхване облагите и дивидентите от капиталови фондове, платформи, недвижими парцели и тръстове. Бразилското държавно управление чака през 2024 година да генерира почти $4 милиарда нови данъчни доходи.

Жоао Карлос Алмада, шеф на Transfero, бразилски емитент на постоянни монети, посочи области в текста, които изискват усъвършенстване, като да вземем за пример разпореждания за компенсиране на загубите през интервала, наподобяващи данъчните разпореждания, използвани за борсови активи. Алмада чака, че защото регулаторните рамки в страната не престават да се развиват, ще последват по-нататъшни разисквания по този въпрос за повишение на прозрачността на пазара и подсилване на доверието.

Въздействието на това законодателство се простира оттатък самостоятелните притежатели на криптовалута и обгръща “изключителните фондове ”, обозначаващи капиталови фондове с единствен акционер, и задграничните сдружения, участващи на бразилския финансов пазар.

Този ход към облагане на криптовалутите е част от по-широка наклонност, акцентираща върху засиления регулаторен контрол.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР