Бразилския орех започва своята история от индианските племена. Ядките са

...
Бразилския орех започва своята история от индианските племена. Ядките са
Коментари Харесай

Защо да ядем по 2 бразилски ореха всеки ден

Бразилския орех стартира своята история от индианските племена. Ядките са били употребявани в националната медицина и са били високо ценени поради питателните им свойства и прелестен усет. В индианската просвета бразилският орех бил именуван божественият подарък на небето, защото падал самичък от огромна височина, която била недостъпна за индивида.

От средата на 16 век бразилските ядки стартират да се изнасят в Европа, където били още веднъж високо оценени с богатия си витаминен и минерален състав!

Бразилските орехи са изненадващо здравословен артикул, който съдържа доста редки и значими съставни елементи. А точно:

Селен - най-важният детайл в тази ядка, който взе участие във всички метаболитни процеси в организма, обезпечава антиоксиданта отбрана, укрепва имунната система. Бразилският орех е един от най-хубавите източници на селен измежду храните.

 Бразилски орехи

Магнезий - има позитивен резултат върху чревната перисталтика и вярната жлъчна секреция. Подпомага за възстановяване действието на сърцето и кръвоносните съдове.

Мед - усъвършенства обновяването на костната тъкан, оказва помощ на тялото да усвоява по-добре кислорода.

Фосфор - въздейства върху действието на мозъка, усъвършенства положението на костната тъкан.

Аргининът - е аминокиселина, която предизвиква съсирването на кръвта.

Витамин В1 - нужен за естественото протичане на множеството реакции в организма и не е разполагаем за самостоятелен синтез.

Протеини - служат като строителен материал за клетките и тъканите, образуват имунитет, въздействат върху процеса на асимилиране от организма на мазнини, минерали и витамини.

Мазнини - извършват пластичните, енергийни и защитни функционалности на тялото.

Хранителен състав на 100 г бразилски орех

калории 660 ккал

протеин 14.3 г

мазнини 67 г

 Бразилски орех

въглехидрати 4.25 г

Перфектната композиция за хора с деен метод на живот, нали?

Високото наличие на тези хранителни субстанции и витамини оказва помощ за бързото премахване на токсините от тялото, форсира метаболизма, покачва издръжливостта и толерантността към стрес.

Заради високото наличие на калории в тези ядки, целесъобразната дневна доза е 2 до 4 броя. Повече употребявани бразилски орехи ще ви дадат прекалено много селен за ден, което може да ви навреди.

По този метод бразилският орех покачва имунитета, предотвратява респираторни болести, усъвършенства положението на костната тъкан, усъвършенства метаболизма, има удобен резултат върху кожата и усъвършенства храносмилането.

Включвайки единствено 2 бразилски ядки дневно, това ще ви помогне да се почувствате по-сити и ще намалите останалите хранения денем, като по този метод поддържате тялото в добра форма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР