Бразилската полиция арестува вчера още един мъж, за когото се

...
Бразилската полиция арестува вчера още един мъж, за когото се
Коментари Харесай

Бразилската полиция разби клетка на Хизбула

Бразилската полиция арестува през вчерашния ден още един мъж, за който се подозира, че е обвързван с ливанската радикална формация " Хизбула ", с което стават трима арестуваните по съмнение в съдействие с групировката, съобщи Ройтерс, като се базира на двама анонимни източници, осведомени със случая.

Името на задържания в столицата Бразилия не е оповестено, само че хипотетичните му връзки с подкрепяната от Иран формация към този момент се проверяват, споделиха източниците. 

Миналата седмица в Бразилия бяха задържани двама души в Сао Пауло в интервенция за разтрошаване на хипотетична клетка на " Хизбула ", която евентуално възнамерява набези против еврейски цели в южноамериканската страна. 

" Хизбула " е образувана в Ливан от иранската Революционна армия през 1982 година, с цел да се бори с израелските сили, нападнали Ливан. Групировката е оповестена за терористична в Аржентина, Англия, Канада, Германия, Хондурас и Съединени американски щати, както и в множеството подкрепени от Щатите страни в Персийския залив. 

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро сподели през 2019 година, че също възнамерява да разгласи " Хизбула " за терористична формация, само че по този начин и не предприе дейности по въпроса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР