Бразилската футболна легенда Роналдиньо стартира Световна лига по уличен футбол

...
Бразилската футболна легенда Роналдиньо стартира Световна лига по уличен футбол
Коментари Харесай

Роналдиньо създава Световна лига по уличен футбол

Бразилската футболна легенда Роналдиньо започва Световна лига по махленски футбол като опция да даде късмет на надарени млади момчета да покажат качествата си с топка в крайници и да минат по същия път, извървян от някогашната звезда на Барселона, оповестява организация АП.

" Роналдиньо Световна улична лига " ще започва в края на 2023-а година, оповестиха уредниците на плана. Първоначално въпросната Лига ще предлага като сцена обществените медии, където играчи на махленски футбол от всички възрасти могат да качват най-хубавите си умения и финтове в опит да се причислят към един от тимовете на надпреварата. След като бъдат селектирани гениите от сходни видеоклипове, ще се провеждат тимове. Мачовете сред въпросните отбори и самостоятелни състезания за качества ще се провеждат в огромните градове по света. Отборите ще се състезават в лига за купата " RGSL Champions ". А към този момент най-хубавите играчи въобще от цялата лига ще бъдат селектирани в обединен внушителен тим, който ще се назовава Ronaldinho Globe Street Team.

" Вярваме, че има голяма опция в това. И считаме, че можем да подкрепим хора, които имат качества за футбол. Такава опция идва един път в живота и можем да дадем подтик за бъдещето на доста гении по света ", разгласи Роналдиньо при анонсирането на плана.

За момента няма детайлности по отношение на евентуалното местонахождение на събитията или точния начален час. Двукратният международен първенец Роналдиньо описа още, че се е свързал с някогашния футболист и сега сътрудник Роберто де Азис Морейра и със Софи Уотс – създател на Лигата на Легендите на Майк Тайсън, с цел да му оказват помощ в пускане на начинанието с Лигата по махленски футбол.

" Аз и Роналдиньо сме израснали в бедна общественост в Бразилия. Ние познаваме от най-първа ръка силата на уличния футбол и знаем каква мощ имаше върху младежите по наше време. Затова взехме решение двамата да се посветим напълно върху откриването и промотирането на млади играчи от целия свят посредством плана, назовем Роналдиньо Световна улична лига ", разяснява от своя страна Роберто де Азис Морейра.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР