Бразилия спечели Копа Америка за девети път! 5-кратните световни шампиони

...
Бразилия спечели Копа Америка за девети път! 5-кратните световни шампиони
Коментари Харесай

Бразилия спечели Копа Америка за 9-и път, Дани Алвеш с рекорд

Бразилия завоюва Копа Америка за девети път! 5-кратните международни първенци победиха Перу с 3:1 във финала, игран на " Маракана ".

Евертон (15), Габриел Жезус (45+3) и Ричарлисон (90) вкараха за домакините. Гереро върна едно попадение в 44-ата минута от дзупа. Бразилия приключи мача с човек по-малко, откакто голмайсторът Жесус беше изпъден.

Двата тима играха един против различен и в груповата фаза на шампионата, когато бразилците завоюваха с разгромното 5:0. В елиминациите Перу в профил два от любимците за купата - Уругвай и Чили. Бразилия пък се оправи без особени компликации с Аржентина на полуфиналите, а преди този момент отстрани Парагвай с дузпи.

В 15-ата минута Жезус центрира към Евертон, който откри резултата. В 24-ата шут на Коутиньо мина около гредата.

Домакините тотално преобладаваха, само че в 44-ата минута позволиха противникът им да изравни резултата. Тиаго Силва игра с ръка в наказателното си поле и съдията незабавно уточни бялата точка. Той не промени решението, си макар че въпреки всичко реши да употребява ВАР. Гереро не сбърка от бялата точка и изравни.

Радостта на перуанците обаче беше прекомерно къса. В добавеното време на първата част Жезус получи подаване от Артур и от границата на наказателното поле още веднъж даде задатък на " селесао " - 2:1.

Второто полувреме стартира с напън на Бразилия и в 51-ата минута Коутиньо бе доста покрай попадение, само че ударът му мина около гредата. Малко по-късно Фирмино също можеше да вкара, само че и неговият удар не откри задачата.

В 70-ата минута Бразилия остана с човек по-малко на терена, откакто поради недодялан фаул Жесус бе изпъден с втори жълт картон. Пет минути по-късно перуанците можеха да се върнат в мача с попадение на Валдес, само че ударът му мина около вратата.

В 90-ата минута бразилците означиха третото си попадение. Евертон беше фаулиран в наказателното поле от Самбрано и съдията даде втора дузпа в мача, откакто още веднъж се съветва с ВАР. Ричарлисон бе прецизен от наказателния удар и оформия крайния резултат.

С трофея от Копа Америка крайният бразилски бранител - Дани Алвеш, стана единственият футболист в света с 40 трофея! Той бе определен и за най-хубав състезател на шампионата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бразилия: Алисон, Алвеш, Маркиньос, Силва, Сандро, Артур, Каземиро, Жезус, Коутиньо, Евертон, Фирмино

Перу: Гайесе, Адвинкула, Самбрано, Абрам, Трауко, Тапия, Йотун, Карийо, Куева, Флорес, Гереро
 Скалони: Не разбирам критериите за потребление на VAR
Скалони: Не разбирам критериите за потребление на VAR

" Те не схващат по какъв начин да го употребяват "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР