Бразилия се готви да се сбогува с Краля на футбола.

...
Бразилия се готви да се сбогува с Краля на футбола.
Коментари Харесай

Последният път на Краля: Бразилия се сбогува с легендарния Пеле

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Бразилия се готви да се сбогува с Краля на футбола. Тялото на легендата дойде на стадион " Вила Белмиро " в град Сантос, където ще бъде изложено за поклонение. То ще продължи 24 часа, а на място са построени две бели шатри, сложени за хилядите почитатели, които желаят да се сбогуват с Краля. Катафалката с тялото на легендата напусна болница " Алберт Айнщайн " рано тази заран (българско време). 

Кортежът измина 80 километра от Сао Пауло и мина през региона на Канал 6, където живеят майката и сестрата на Пеле. Във вторник Краля ще бъде заровен с аспект към терена на Сантос, на деветия етаж на по този начин нареченото " отвесно гробище " " Екуменика " на частна гала, непокътната за членове на фамилията и близки другари. Мястото е определено в символ на респект към бащата на бразилската легенда, който също е носил този № 9, когато е бил състезател. Мемориалът се счита за най-високото отвесно гробище в света, съдържащо повече от 14 000 гробници.

Приживе бразилският състезател обмисляше къде да бъде заровен, като реши да избере мястото на последния си покой, отдавайки респект на татко си Дондиньо. Бащата на Пеле, който също е играл като централен нападател, умря през 1996 г. 

След церемонията в страната ще бъде разгласен тридневен народен печал. Много от другите детайлности по отношение на церемонията се пазят в загадка, само че " Мирър " оповестява, че ковчегът ще бъде оцветен в специфичен златист цвят, а от двете му страни ще има редица дърворезби и гравюри на Пеле. 

Обществеността ще има 24 часа, с цел да отдаде респект на Пеле, защото ковчегът му ще бъде подложен в централния кръг на терена, на който той е играл през по-голямата част от кариерата си. 24-часовото обществено поклонение ще се организира на стадион " Вила Белмиро ", където е домът на Сантос и където Пеле е играл през по-голямата част от кариерата си. Погребението на Краля на футбола  беше отсрочено, с цел да може в понеделник сутринта да се извърши предаването на властта от напускащия бразилски президент Жаир Болсонаро и встъпването в служба на новоизбрания президент Луис Инасио Лула да Силва. 

Междувременно стана ясно, че Фланелката с №10 в Сантос, с която в предишното игра митичният Пеле, няма да бъде извадена от приложимост. Според информациите решаващо за финалното решение се е оказало изявление на именития футболист, в което той е декларирал, че избира номерът му да продължи да бъде употребен.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР