Брайтън препъна Арсенал, Азар донесе успех на ЧелсиОтборът на Арсенал

...
Брайтън препъна Арсенал, Азар донесе успех на ЧелсиОтборът на Арсенал
Коментари Харесай

Брайтън препъна Арсенал, Азар донесе успех на Челси

Брайтън препъна Арсенал, Азар донесе триумф на Челси
Отборът на Арсенал не съумя да победи Брайтън при гостуването си на,,чайките “ в среща от 19-ия кръг на британската Висша лига. Срещата сред двата състава приключи при тъждество 1:1, като по този метод възпитаниците на Унай Емери изгубиха точки в борбата за топ 4.

Двубоят на,,American Express Community ” стартира по отличен метод за,,артилеристите “, които откриха резултата още в 7-та минута. Точен бе габонският нападател Пиер-Емерик Обамеянг, който получи асистенция от своя сътрудник в офанзивата на,,топчиите “ Александър Лаказет. Попадението на стрелеца бе под номер 13 от началото на сезона в Премиършип, което го изведе еднолично на върха в класацията за голмайстор.

Домакините обаче съумяха да изравнят до почивката посредством Юрген Локадия. Бившият нападател на ПСВ Айндховен се разписа в 35-та минута, като по този начин приключи и първата част. През второто полувреме Арсенал контролираше владението на топката, само че по този начин и не съумя да преодолее за повторно стража на Брайтън Матю Райън.
 Азар приближи Челси на четири точки от третия Манчестър Сити. Азар приближи Челси на четири точки от третия Манчестър Сити. / БГНЕС
От неверната стъпка на,,артилеристите “ се възползва лондонския им противник Челси, който надигра с 2:1 като посетител Уотфорд на,,Викъридж Роуд “. През първата част,,сините “ владееха повече топката, само че разиграването им по ширината на терена не докара до съществени рискове пред вратата на Бен Фостър.

Точно когато изглеждаше, че първата част ще приключи при нулево тъждество, неточност в центъра на терена на Етиен Капу разреши на Матео Ковачич да напредне с топка в крайници и да подаде в свободно пространство на Еден Азар, който преодоля Фостър и на празна врата не сбърка за 0:1. Уотфорд отвърна незабавно на предизвикването малко по-късно, откакто центриране на Хосе Холебас откри Роберто Перейра, чийто прелестен удар от воле възвърне паритета.

През втората част гостуващият състав още веднъж се възползва от неточност на,,стършелите “. Азар получи топката и се опита да мине около Фостър, който закъсня и го фаулира в наказателното поле. Главният арбитър на дуела Мартин Аткинсън не се поколеба и уточни бялата точка, а белгийската звезда на Челси се нагърби с отговорността и донесе триумфа на възпитаниците на Маурицио Сари.

По този метод отборът излезе с две точки задатък пред Арсенал, който сбърка против Брайтън. В идващия кръг,,сините “ гостуват на Кристъл Палас, а,,топчиите “ са посетители на водача във краткотрайното нареждане Ливърпул. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР