Брайтън намери място на четвъртфиналите в най-стария клубен футболен турнир

...
Брайтън намери място на четвъртфиналите в най-стария клубен футболен турнир
Коментари Харесай

Брайтън се поразходи за лежерен успех над слабия Ковънтри

Брайтън откри място на четвъртфиналите в най-стария клубен футболен шампионат в света ФА Къп. Това стана след лежерен триумф над нискоразредния Ковънтри на стадиона на "чайките ". Без да се напрягат изключително, елитните футболисти надвиха с 3:1 и откриха място измежду най-хубавите осем.

Всичко в този мач беше решено още преди почивката с двата бързи гола на Юрген Локадия и Конър Голдсън. След подновяването на играта и Леонардо Уйоа оформи класиката, преди Джонсън Кларк-Харис да оформи крайния резултат с почетен гол за слабаците, само че той беше единствено за статистиката.

Двубоят стартира със забавяне поради огромния интерес към него. И още след четвърт час игра Брайтън заби първия гвоздей в ковчега на нискоразредния си противник. Тогава Антони Нокер откри Юрген Локадия с съвършено центриране от десния фланг и холандецът щеше да скъса мрежата за 1:0.

Всичко на процедура завърши в 34-та минута, когато "чайките " поведоха с 2:0. Тогава Маркус Зютнер центрира съвършено от корнер и качи топката на главата на Конър Голдсън, който от границата на наказателното поле прониза мрежата, въпреки че би в обсега на вратаря, който обаче не можа да се намеси.

Така почивката пристигна с два гола задатък за елитния отбор, а след подновяването на играта темпото внезапно спадна. И все пак Брайтън подпечата безапелационното си предимство и с трети гол.

Той падна в 61-та минута, когато Джак Гримър центрира съвършено отдясно и откри непокрития Леонардо Уйоа. Аржентинецът с глава насочи топката в мрежата за 3:0 и постави на процедура точка на разногласието.

Все отново Ковънтри се записа за статистиката с почетен гол в 77-та минута, дело на Джонсън Кларк-Харис, който с мощен шут се разписа при една неточност на отбраната. Така беше завършен и крайният резултат, а Брайтън ще чака жребия за четвъртфиналите в понеделник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР