Братята Мустафа Ергуван (34) и Енгин Ергуван (28), които бяха

...
Братята Мустафа Ергуван (34) и Енгин Ергуван (28), които бяха
Коментари Харесай

Проговориха убийците на българския граничар Бъчваров

Братята Мустафа Ергуван (34) и Енгин Ергуван (28), които бяха задържани за убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров (30) с ловна пушка, са дали показания пред турските управляващи. Двамата са овчари, само че имат солидни престъпни досиета. Те са направили поредност от обири, както и други закононарушения. В понеделник вечерта отишли край браздата, с цел да крадат пари и полезности от незаконни имигранти, заяви организация Демирорен. Носели ловна пушка, с която да заплашат бежанците. Останали в гората 4 дни, дебнейки в засада против дупка в оградата на границата. В нощта на случая били видяни от българския патрул и предизвестени да изоставен региона. В показанията си братята декларирали, че българските служители на реда насочили фаровете на автомобила си към тях и настояли брагята да се отдалечат от граничната ограда. Мустафа обаче стрелял с пушка по колата и незабавно избягал от мястото. По това време в региона е имало мъгла и слаб дъжд. Затова стрелецът въобще не схванал, че е улучил смъртоносно граничаря Бъчваров.

Двамата братя били хванати край село Кючюнлю от регион Лалапаша, окръг Одрин. Освен ловната пушка, овчарите носели и 23 патрона. Операцията по преследнането и залавянето им е била ръководена от командира на провинциалната жандармерия в Одрин полковник Ташкън Келеш.

Мустафа и Енгин Ергуван ще бъдат изпратени пред съда след привършване на следствието.

Междувременно делегация, водена от заместник-министрите на българското Министерство на вътрешните работи Венцислав Катинов и Емил Ганчев, дойде в Одрин. Те бяха съпроводени от шефа на дирекция " Международна сигурност " Атанас Илков, началника на дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ Тодор Гребенаров и заместник-генералния шеф на " Гранична сигурност " Радослав Кулеков. Българският общоприет консул в Одрин Борислав Димитров, консулът Атанас Димов и вицеконсулът Роберто Инавов също дойдоха в крайграничния град. 

Българската делегация се срещна с губернатора на Одрин Хюсейн Кюршат Кърбийък и други управителни чиновници, взели участие в интервенцията по залавянето на убийците.



След срещата при регионалния шеф заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев благодари на турските сили за сигурност и управляващите за това, че са заловили нарушителите в границите на 24 часа. 

Двете страни са се договорили за увеличение на силите за сигурност на границата. 



 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР