Братята Кубрат и Тервел Пулеви записаха победи на професионалния ринг

...
Братята Кубрат и Тервел Пулеви записаха победи на професионалния ринг
Коментари Харесай

Братя Пулеви постигнаха победи в САЩ

Братята Кубрат и Тервел Пулеви записаха победи на професионалния кръг в Съединени американски щати.

Кубрат Пулев надигра изцяло поляка Анджей Вавжик и го победи с цялостно съдийско единогласие в гвоздея от програмата на боксовата галавечер в американския град Коста Меса.

42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край кръга - 99:89, 100:88, 100:88, и записва 30-ата си победа в 32 мача измежду експертите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, до момента в който един от тях присъди един рунд в интерес на Вавжик.

Двубоят от тежка категория мина напълно под контрола на Пулев, като той прати противника си на два пъти в нокдаун, само че се размина с нокаута.

Малко преди началото на срещата стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато нормално се дава след мачовете. Това обаче не наподобява да повлия изключително на българина, който от началото на срещата бе по-активният боксьор.

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално преимущество на Пулев. В третия рунд то към този момент изглеждаше по-сериозно, само че без да се основават сериозни обстановки на кръга.

В края на първата минута на четвъртия рунд Вавжик провежда първата си по-сериозна офанзива в мача, а малко по-късно откри и брадата на Пулев с ляв прав удар.

Пулев отговори на предизвикването в средата на петия рунд, когато съществено разклати Вавжик с поредни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, само че в края на рунда съдията на кръга предизвести Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

Шестият рунд стартира с доста деен бокс от страна и на двамата участници в мача. Много тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, само че полякът не падна и не му бе броен нокдаун.

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев съумя да прати Вавжик на земята и този път към този момент имаше отброяване за нокдаун.

Още в старта на осмия рунд Пулев направи доста солидна офанзива с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът мъчно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му неимоверно сложна.

До края на мача Кубрат Пулев продължи да господства, а успеха за Вавжик бе тази, че се размина с нокаутиращия удар на българина.

След триумфа Пулев към този момент има баланс от 30 триумфа и две загуби, като 14 от тези триумфи са с нокаут. За Вавжик салдото на професионалния кръг е 34 победи и три загуби.

Тервел Пулев пък реализира 18-ата си победа на професионалния кръг.

В дуел в тежка категория 40-годишният Пулев победи американеца Дионардо Майнър по точки с цялостно съдийско единогласие - 59:54, 60:53, 60:53.

В първите минути на багра 34-годишният Майнър бе много деен. Играещият с противоположен гард американец опитваше да търси всяка опция за офанзива, само че бързо се умори и Пулев незабавно употребява момента, с цел да поеме самодейността.

Предимството на българина, изключително във втория и третия рунд, бе доста съществено, като в средата на третия той съумя да прати противника си и в първия нокдаун в мача. Майнър мъчно стоеше на краката си и постоянно навеждаше глава, с цел да парира офанзивите на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Лондон и да си даде време за отмора.

Последен опит да промени нещо Майнър направи в четвъртия рунд, само че тази му интензивност не докара до смяна в салдото на силите.

В последните два рунда от плануваните шест Тервел Пулев бе цялостен стопанин на кръга и въпреки да не съумя да нокаутира съперника си, не остави никакво подозрение, че повече заслужава успеха.

" Труден мач. Противникът беше доста мощен физически, остроумен, дебнеше момента. Когато можеше да точкува, го правеше. Стараех се да нанасям чисти удари. Показах, че съм по-добрият боксьор. Очаквах той да бъде доста нападателен първоначално и това не ме изненада. Засега нямам подготвен вид за идващ противник, уповавам се скоро да играя и в по-голям мач ", сподели Тервел Пулев пред камерата на bTV незабавно след края на дуела.

След успеха Тервел Пулев има баланс от 18 победи (14 с нокаут) и единствено една загуба. Дионардо Майнър е с със седем победи, четири загуби и два равни мача.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР