Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Районен

...
Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Районен
Коментари Харесай

Цалапишките близнаци на съд за укриване на труп

Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Районен съд Пловдив през днешния ден по обвиняване за укривателство на натрупа на Димитър Малинов /24/, за чието ликвидиране през юли т.г. задочно бе притеглен към наказателна отговорност Рангел Бизюрев /30/.

Случаят от Цалапица коства главите на шефовете на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и началника на районно управление (на МВР) Стамболийски.

На 1 декември Окръжен съд почете настояването на прокуратурата за отсрочване на делото, с цел да може да бъде разпитан задочно обвинявания Бизюрски.

Сега то се гледа в Районен съд, а арбитър е Боян Кюртов.

19-годишните братя помогнали на Бизюрев да избегне наказателно гонене посредством обезпечаване на средства за транспорт и прикриване на следите от осъщественото действие, без да са се споразумели с него преди самото ликвидиране.

Престъплението към този момент е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, а хората в Цалапица желаеха да близнаците да бъдат съдени като съучастници на килъра.

Според обвиняването данни за съучастничество на този стадий няма, т.е. да са знаели авансово за убийството, няма.

Двамата подсъдими са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Междувременно Бизюрев бе задържан в малко градче в Дания, откакто се търсеше повече от 4 мсеца с ЕЗА, само че към момента не е върнат в България.

Припомняме, че близки на убития Димитър Малинов стачкуваха пет месеца месеца, като упорстваха близнаците да получат обвинявания като съучастници в убийството, а Бизюрев да бъде върнат у нас и да разкрие цялата истина към случая с Малинов.

Полицията проспа случая, откакто реагира едвам 4 дни по-късно на подадения от майката на Димитър сигнал за изгубването му.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР