Братята бизнесмени Димитър и Красимир Илиеви, които нашумяха като собственици

...
Братята бизнесмени Димитър и Красимир Илиеви, които нашумяха като собственици
Коментари Харесай

Дългата ръка на Румен Радев прозира зад новия проект на Ива Митева и Каримански


Братята предприемачи Димитър и Красимир Илиеви, които нашумяха като притежатели на дискотеката-убиец „ Индиго “ в столицата, където през 2001 година изгубиха живота си 7 деца и на именития клуб „ Ялта “, стоят зад новоучредената политическа коалиция „ Заедно “

 

В началото на седмицата две от знаковите лица на всеобщо презряната от народонаселението партия на Слави Трифонов Има Такъв Народ – Ива Митева и Любомир Каримански, оповестиха новия политически план, в който вземат участие цели 4 партии – „ Зелените “, „ Сбор “, „ Социалдемократическа партия “ и „ Движение на непартийните претенденти “.

 



Ива Митева и Любомир Каримански

Всички те под шапката на коалиция „ Заедно “, отиват на изброи, освен това с грандоманската поръчка да вземат към 10% на 2 април.

Въпреки подозренията на мнозина, че политпроектът на Митева и Каримански е грациозен опит на Трифонов да вкара свои пионки и в идващия парламент, учиндолският шоумен в действителност няма общо с политическото номадство на досегашните си специалисти.

 

Запознати сочат, че идеолог на новия политически план е самият Румен Радев, а с финансирането на коалиция Заедно се е заел дискотечният необут Димитър Илиев. Двамата с брат му Красимир минават за доближени до президента. Някои даже сочат братята като значима частица от кръга на „ черните касиери “, координирани от президентския консултант Николай Копринков.

 



Братята Димитър и Красимир Илиеви

 

Митева бе измежду знаковите лица на партията на Трифонов, въпреки към този момент настойчиво да припомня, че не е била партиен член на Има Такъв Народ, а е работила с „ Тошковците “ в качеството си на специалист.

Подобна теза застъпва финансистът Каримански, който предходната пролет провокира грубо напрежение сред учиндолският политик и Кирил Петков около издигането му на кандидатурата за началник на Българска народна банка.

 

В последна сметка Каримански се размина със сладкия и значим пост, а малко по-късно, Трифонов изтегли министрите си от съдружния кабинет на Кирил Петков и обществено разгласи, че разривът във властта е почнал поради игнорирането на протежето му Каримански, който Кирил Петков нарекъл „ ла*но “ в телефонен диалог.

 

Първата индикация, че финансистът към този момент не желае да бъде свързван с Трифонов и клиентелистката му партия, пристигна преди няколко месеца, когато Каримански стана консултант на служебния финансов министър Росица Велкова. Оттогава е прекратил всевъзможни връзки с учиндолеца, а осведомени настояват, че даже не вдигал телефона си при неговите позвънявания, а демонстративно натискал алената слушалка.

 

Каримански твърдял, че е бил използван от Има Такъв Народ и не желае да поддържа връзка с никого от партията. Според осведомени той имал сделка с учиндолеца да бъде част от предходното съдружно държавно управление, само че останал изигран – нито бе включен в кабинета, нито оглави Българска народна банка.

 

Относно Ива Митева, която ръководи 45-то и 46-то Народно събрание, тя взела своето решение да скъса вечно с Трифонов около парламентарната драма от предишното лято със свалянето на ръководителя на 47-то Народно събрание Никола Минчев. Гласуването на оставката на Минчев на 16.06.2022 година провокира голям митинг пред Народното събрание, който е оказал сериозно влияние върху здравето и душeвността на Ива Митева.

 

Разградската юристка била прекомерно срещу бламирането на Минчев, с който работила добре, а още повече й се догадило, когато била препоръчана да заеме мястото му като началник на Народното събрание.

В резултат на напрежението около събитията Митева получи краткотрайна парализа на челюстта и посети лечебно заведение в прединсултно положение.

На идващия ден 17.06.2022 година, тя персонално разгласи, че не желае кандидатурата й да бъде гласувана за нов ръководител на Народно събрание, давайки знак, че срещу отстраняването на Минчев.

 

С новия политически план „ Заедно “, Митева и Каримански ще разчитат да влязат в Народното събрание на мястото на Стефан Янев като към този момент има индикации, че част от структурите на „ Български напредък “ ще работят в интерес на „ специалистите “ на Слави Трифонов.

 

Политически наблюдаващи се обзалагат, че упоритостта на Ива Митева е да бъде устроена като парламентарен арбитър от Румен Радев, само че това ще се случи най-рано след година. Не е изключено учредената от нея и Каримански коалиция да бъде употребена в бъдеще от Радев под една или друга форма.

Източник: Уикенд, crimesbg.com
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР