Братът на великата Невена Коканова – Димитър Коканов, едва свързвал

...
Братът на великата Невена Коканова – Димитър Коканов, едва свързвал
Коментари Харесай

Срамота: Братът на великата Невена Коканова – Димитър Коканов тъне в мизерия

Братът на великата Невена Коканова – Димитър Коканов, едвам свързвал двата края. 75-годишният някогашен артист бил заставен да се устоя с минималната пенсия и преживявал месеца с малко повече от 200 лв.. Доскоро по-малкият брат на починалата актриса си помагал финансово, като работел като пазач в дипломатически блок, където му плащали минималната заплата, само че го съкратили, тъй като към този момент бил прекомерно остарял и имал болежки. Годините труд след пенсионна възраст обаче съумели да му прибавят още някой различен лев към пенсията, която другояче била унизително ниска. Подобно на множеството актьори, Коканов се чувствал потиснат от сумата, с която страната оценила приноса му към родната просвета, само че не желал да проси лепта и се справял както може. Помагали му дъщерите му, а единственото му благополучие напоследък било появяването на внучето. Малчуганът запълвал времето му и гордият дядо ефективно се включвал в развъждането му.

Почти не се чувал с дъщерята на Невена Коканова и нейния наследник, тъй като с кака му, още до момента в който била жива, водели тиха война. Според близки до именитата актриса Митко цялостен живот ѝ бил ядосан, че постоянно оставал в нейната сянка и на никое място не го посрещали с фанфари както нея. Не могъл да осъществя гения си и не изиграл емблематични функции, тъй като вниманието било ориентирано единствено към Невена. Това обаче напълно не било единственото камъче, преобърнало каруцата на тяхната братско-сестринска обич.

Двамата се скарали още на млади години за фамилни земи, които не могли да поделят по този начин, че и двамата да са удовлетворени. Димитър отново се чувствал ощетен и към днешна дата не можел да има искания към парцелите на сестра си, с които се разпореждала нейната щерка Теодора Шарланджиева. Най-сериозният им скандал обаче бил поради неговата брачна половинка, която Коканова не харесвала. Става дума за актрисата Анелия Ничева, която и към днешна дата продължава да играе в Столичния куклен спектакъл. Тя и Димитър дълго време живеели разграничени, само че около скорошната поява на внучето заровили томахавките и в този момент опитвали да скрепят брака си.
Инфо: retro.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР