Братът на убития от полицията в Минеаполис Джордж Флойд давайки

...
Братът на убития от полицията в Минеаполис Джордж Флойд давайки
Коментари Харесай

Братът на убития от полицията Джордж Флойд пред Конгреса: Смъртта му променя света

Братът на убития от полицията в Минеаполис Джордж Флойд давайки през днешния ден показания в Конгреса, съобщи, че желае брат му да остане "повече от едно име " в растящия лист на жертвите на полицейско принуждение, съобщи Асошиейтед прес.

Филонайз Флойд взе участие в слушания в Конгреса ден след погребението на брат си, трансформирал се в знак на демонстрациите в Съединени американски щати и по света с апели за смяна на полицейските практики и за слагане на завършек на расовите предубеждения, отбелязва АП.

"Ако неговата гибел способства за смяна на света към по-добро - а аз мисля, че това към този момент се случва, това значи, че той е починал по този начин, както е живял ", сподели братът на починалия съгласно раздадено авансово копие от неговото изявление пред законодателите.



"Хората, излезли по улиците, ви споделят: стига толкоз. Бъдете такива водачи на тази страна и на този свят, от каквито има потребност. Спрете болката, направете това, което е вярно ", прикани той законодателите.

Американският град Хюстън разгласи 9 юни за Ден на Джордж Флойд

На съвещанието, управлявано от шефа на юридическата комисия на Камарата на представителите Джерод Надлър, стартира разглеждането на оферти на конгресмените демократи за промени в закона за полицията по отношение на националния спор по отношение на методите на деяние на полицията и расовото неравноправие в Съединени американски щати.



На съвещанието на комисията ще бъдат изслушани и представители на правозащитни организации, и водачи на правоналагащи органи.

Смъртта на Джордж Флойд в Минесота провокира отвращение и митинги в целия свят, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР