брат по казуса с продажбата на лекарства от вендинг машини.

...
брат по казуса с продажбата на лекарства от вендинг машини.
Коментари Харесай

Правителството оттегли подкрепата си за продажбата на лекарства от вендинг машини

брат по проблема с продажбата на медикаменти от вендинг машини. Правителството даде крачка обратно за реализацията на плана единствено няколко дни след гласуването му в Министерския съвет.

Срещу този тип търговия твърдо се разгласи фармацевтичният отрасъл, а един от претекстовете е, че тази активност у нас не е позволена.

Пред вложителят съобщи, че отдръпва плана си и той ще стане факт единствено след консенсус с пациентските и съсловните организации.

Плановете предвиждаха създаване на виртуален прът център и разполагане на вендинг автомати за продажба на медикаменти - в това число и с рецепта.

Инвестицията е в размер на 20 милиона лв. и включваше откриване на 50 работни места.

"Търговия на медикаменти по лекарско наставление и такива на свободна рецепта сега законодателството разрешава да се случва единствено в аптека. В този смисъл това, което чухме и видяхме, е нелегално ", съобщи Димитър Маринов от Българския фармацевтичен съюз.

"Прекратихме един план по мнение на Министерството на здравеопазването, защото сега в България подобен вид активност не би могла да се реализира. Взехме решение това да бъде оттеглено”, сподели министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР