Браншът е готов да посрещне Великденската кампания“, каза пред БНР

...
Браншът е готов да посрещне Великденската кампания“, каза пред БНР
Коментари Харесай

Симеон Караколев: Има достатъчно българско агнешко месо за празниците

„ Браншът е подготвен да посрещне Великденската акция “, сподели пред БНР, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.
„ Има задоволително агнета, с цел да бъде сит българският народ за Великденските и Гергьовденските празници, обичайно тази година ще се изконсумират към половин милион агнета.
Ще има обаче и вносно месо и тази година. Сигнализирали сме виновните институции за дъмпинговите подходи, надяваме се да създадат инспекции. От Македония е месото и това очевидно ще е наклонност през идващите години.
 Слабо е търсенето на агнешко месо от производители Слабо е търсенето на агнешко месо от производители
Заради възбраната за напредване на преживни животни, българският производител ще означи рекордни загуби. Това сподели животновъдът Мирос...
Искаме да се ревизира македонското, тъй като имаме информация, че животните там се хранят с месокостно брашно или така наречен " трупно брашно ", което в България е неразрешено още от влизането ни в Европейски Съюз, да не се прибавя то във фуража “, разясни още Караколев.
Браншът упорстват това месо да се забрани незабавно с влизането му в България, тъй като пробите за качеството не стават бързо.
" Българското агнешко месо е със наследник щемпел, всичко останало е с червен щемпел ", сподели специалистът.
По думите му към този момент е законно и да си купиш месо непосредствено от плантация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР