Бръмбар, известен с това, че се храни с човешка плът,

...
Бръмбар, известен с това, че се храни с човешка плът,
Коментари Харесай

Във Великобритания откриха бръмбар, хранещ се с човешка плът

Бръмбар, прочут с това, че се храни с човешка плът, беше открит да живее на дребен остров сред Англия и Уелс - откакто отсъствал от крайбрежията на Обединеното кралство в продължение на три години.
Прочетете още
Създанието, намерено от еколози, посещава острова от Центъра за архивиране на биоразнообразието в Югоизточен Уелс, било записано за финален път в Обединеното кралство в Англия през 2020 година Но не е било срещано от този момент и в никакъв случай преди този момент в Уелс.

Служителят по ангажиране на общността на Флат Холм, Сара Морган, сподели, че е „ тайнственост “ по какъв начин бръмбарът е стигнал до острова.

Тя сподели: „ Не става дума за това, че са гнусни, а по-скоро притеснителното е, че тези дребни бръмбари се хранят с кожата, козината и костите на мъртви животни. Dermestes безусловно значи „ ядящ кожа “. 

„ Това им хранително желание ги прави малко неприятни в музейните сбирки, само че необикновено потребни в правосъдната медицина, тъй като могат да оказват помощ да се дефинира какъв брой време тялото е било на обещано място. "

URGENT warning issued as `flesh-eating` beetle found in the UK after 3 year absence
— Daily Mail Online (@MailOnline)

„ Точно по какъв начин бръмбарът е съумял да стигне до острова е една дребна тайнственост, като се има поради, че те изцяло отсъстват от континента, само че е допустимо да са били донесени от чайки, носещи остатъци. “

„ Това беше първият остров в Уелс, който получи статут на удобен за пчелите. Той е дом на колония от предпазени дребни черногърби чайки, както и мудни червеи, див праз и доста други “, сподели тя. 

„ С последните проучвания, които демонстрират, че един на всеки шест типа е изложен на риск от изгубване, това ново изобретение прави още по-важно да продължим работата си за отбрана и запазване на неповторимото местообитание на острова. “

Наблюдението се случило, когато друго насекомо почнало да основава проблеми на британците - дървеницата.

Наемодатели призовали наемателите си да „ слагат завивките си във фризерите “ и да „ изпразнят праховете си “, поради опасения от настъпление на създанията.

Пътниците в метрото отказали да сядат на седалките, тъй като буболечките били видяни в рейс в Манчестър, а съветът на Бедфордшир получили „ обезпокоителен брой позвънявания “, поради боязън от плъзването на зараза, сходна на тази във Франция.

Междувременно може да има доказателства за още едно настъпление - на китайски раци, пише vesti.bg.

Ракообразните били следени по водни пътища в Кеймбриджшър, в това число в една дига в Уитълси и парк Нене в Питърбъро.

Тези раци могат да набъбнат до размерите на паница за вечеря и подкопават речните крайбрежия, като се заравят в тях. Те засягат и риболовната промишленост, като се хранят с риба и повреждат мрежите.

Те са измежду 30 непознати типове, изброени като проблематични заради тяхната „ инвазивност и способността да се открият на няколко места из цяла Европа “. От 2016 година те са класифицирани като „ необятно публикувани “ в Обединеното кралство.

Министерството на околната среда, храните и селските региони сподели, че типът се е открил в Темза, в Лондон през 1973 година и от този момент се е популяризирал по-далеч.

Смята се, че типът е минал пътя от Източен Китай до Европа и Северна Америка в утайките по дъната на баластните резервоари на корабите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР