Бракониер изхвърли 82 кг риба от колата си, докато бягаше

...
Бракониер изхвърли 82 кг риба от колата си, докато бягаше
Коментари Харесай

Бракониер изхвърли 82 килограма риба, бягайки от полицията

Бракониер изхвърли 82 кг риба от колата си, до момента в който бягаше от полиция и риболовни инспектори, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Гонката станала по време на акция на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) против противозаконния лов на риба край Монтана. В гората край язовир „ Огоста " инспекторите пробвали да спрат за инспекция колата на 45-годишния Асен от Монтана на изхода от село Боровци.

Той обаче не спрял и потеглил с цялостна газ към Монтана. По пътя съумял да разтовари рибата от багажника си в гора край село Благово. Там криминалистите разкрили 4 чувала с риба от типовете платика, шаран, сом и каракуда, които са иззети. В колата на бракониера са открити гумена лодка и гребла, помпа и четири хрилни мрежи, които също са конфискувани.

Въпросният мъж ловял нелегално риба от водоема от над 20 години насам, сподели пред "Нова телевизия " един от участвалите в гонката.

Причината за провеждането на акцията в този момент е, че бракониерът заложил мрежите в интервала, в който има възбрана за лов на риба. Преди залавянето му мъжът бил следен непрекъснато в продължение на към две седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР