Бракът на Елизабет II с принц Филип е може би

...
Бракът на Елизабет II с принц Филип е може би
Коментари Харесай

Тримата любовници на кралицата: Мъже, за които се подозира, че са имали връзка с Елизабет II

Бракът на Елизабет II с принц Филип е може би един от най-крепките съюзи в историята на английската монархия. Височайшата двойка споделя живота си в продължение на 74 години, до момента в който гибелта на принца-консорт не ги раздели... Говори се обаче, че в сърцето на кралицата е имало повече от един мъж.

Най-дългогодишният кралски съюз в историята се разпадна поради гибелта на Филип – той си отиде на 9 април 2021 година на 99-годишна възраст, няколко месеца преди стогодишнината си. Потънала в печал, обществеността не помни за някои проблеми сред двойката през годините – опити за " бягство " от двореца към свободен живот, грешките на младостта и даже изневерите на двамата, за които се носели клюки, само че за които по този начин и никой не говорел.



Елизабет II обаче остана непоклатима – тя не позволи любопитните погледи да навлязат в персоналното ѝ пространство, нито пък разреши и най-малките нередности в връзките ѝ със брачна половинка ѝ да разклатят устоите на брака ѝ. Въпреки това тя е имала какво да крие! Или най-малко такава е мълвата. Слуховете даже стигнали до такава степен, че един от синовете на Елизабет въобще не е роден от Филип.

Ето за кои мъже се приказва, че са били покорени от чара на кралицата и са имали пламенни връзки с нея:

Хю Фицрой – първа пристрастеност



Преди сериозната връзка с Филип кралицата е била увлечена от обаянието на Хю Фицрой – млад мъж с благородна кръв, произхождащ от най-високите кръгове на обществото.

„ Обсъждахме Хю и други мъже. В интимната конюнктура на нейната спалня разговаряхме по-свободно от всеки път, тъй като тя по природа е доста сдържана, само че през днешния ден реши да се отвори изцяло към приятелката си “, напомня откровенията на Елизабет нейната тогавашна другарка Алатея Фицалан Хауърд, с която кралицата споделя своите сърдечни прекарвания.

Хю също имал усеща към Елизабет, само че сред двамата по този начин и не се случило нищо повече от един елементарен флирт.  Липсата на самодейност от страна на младия мъж отваря път на Филип към сърцето на кралицата.

Лорд Порчестър – другар от детството (или нещо повече) 

                             

 

Между Елизабет и Филип обаче имало различен мъж. Хенри Хърбърт, прочут още като лорд Порчестър, прочут още като Порчи, бил един от най-близките другари на Елизабет в продължение на доста години – двамата израснаха един до друг и прекарали цялото си детство дружно.

Какво още обаче било належащо, с цел да пламне пристрастеност сред остарели познати? Разбира се, общи ползи. За Елизабет и Хенри такава се оказала любовта им към конете. Кралицата обичаше ездата и даже мислеше за отглеждане на коне (но кралските отговорности не ѝ оставиха време за това), а правилният Порчи се заел да ѝ помогне по този въпрос – той станал неин персонален управител на надпреварите. Казват, че в двореца даже е имало обособена специфична телефонна линия, посредством която Порчестър постоянно можел да приказва с Елизабет... Дали обаче единствено за коне?

Двойката постоянно изчезвала от хиподрума и яздела коне в покрайнините на двореца – извън всичко изглеждало толкоз сантиментално и съмнително, че се популяризирали клюки, че бащата на принц Андрю е точно Хенри, а не Филип!

Въпреки това, един от специалистите на кралското семейство, Кейт Уилямс, възмутено отхвърля тези клюки:тя е сигурна, че кралското семейство постоянно е имало място за топло приятелско другарство, което не разрешавало взаимното образование на коне да се трансформира в освен това.

Патрик Планкет – опора в сложни моменти



Патрик Планкет влезнал в кралския замък с помощта на татко си, който бил другар с крал Джордж VI – татко на Елизабет II. Именно той стартира да оказва помощ на младия Патрик, когато остава сирак на 15-годишна възраст, откакто е изгубил и двамата си родители. Планкет успяld да приключи влиятелния лицей Итън и да си откри работа в двореца – през годините на вярна работа той израства от адютант до основен конник. И непосредствен другар на кралицата.

Задълженията на Патрик включвали съвсем ежедневна помощ на Елизабет II. И тя в действителност оценявала такива чиновници като Планкет – деликатни, чувствителни, с отлична памет и невероятна вътрешен глас. По това време дворецът бил разкърсван от клюки за измяната на Филип – тогава през 1956 година принцът консорт отпътувал на кралско турне и, както казвали злите езици, си намерил държанка, поради която не желал да се върне във Англия. И Планкет се възползвал от тях, като насочил целия си сексапил към кралицата, в която бил влюбен.

Тогава, съгласно някои кралски биографи, кралицата се поддала на ухажването на Планкет и – кой знае – завързала любовна спекулация с него. Дори има мълва, че не Порчестър, а Планкет бил татко на принц Андрю. Но, несъмнено, доказателства за това по този начин и нямало. С изключение на едно нещо – почестите, с които Елизабет обсипала своя обичан другар на погребението му...

Патрик Планкет умрял от рак на черния дроб през 1975 година и кралицата изпратила своя правилен прислужник толкоз тържествено, като че ли погребвала монарх. Освен това самата Елизабет написала некролога и казвала, че никой не може да размени Планкет.

Можете да тълкувате думите и дейностите на кралицата по разнообразни способи, само че едно е ясно – макар изобилието от клюки и злословия тя съумява да резервира репутацията си и с достолепие и чест да носи кралската корона на главата си до гибелта си.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР