Бракът, както и дългата връзка често се оказват нещо много

...
Бракът, както и дългата връзка често се оказват нещо много
Коментари Харесай

Грешките, които убиват връзката

Бракът, както и дългата връзка постоянно се оказват нещо доста нежно, откакто премине началният интервал, в който всичко е красиво и прелестно, а вие двамата не можете държите ръцете си надалеч един от друг… Няколко години по-късно обаче стартира същинското тестване – появяват се дефекти, които не сте виждали един в различен, неприятни привички, които ви побъркват, и досадни другари и родственици. Ето за какво сексолози и психолози дефинираха някои неточности, които не трябва да вършиме, в случай че желаете връзката ви да просъществува.

№ 1 Не изневерявайте. Изневярата е неточност, която хората рядко простят, а още по-рядко не помнят. И в това време е едно от нещата, което ги нараняват най-силно. Според изследванията дамите могат да простят невярност най-вече два пъти, а единствено 13 % от представителите на мощния пол биха дали втори късмет на жена, преспала с различен мъж.

№ 2 Не спирайте да бъдете сътрудници. Ако едната страна във връзката почувства, че другата не се отнася съществено към връзките им или е незряла, безотговорна и незаслужаваща доверие, то връзките им са обречени на неуспех. Затова при първи признаци на такова държание би трябвало да потърсите професионална помощ от психолог или сватбен съветник.

№ 3 Не мрънкайте непрекъснато и не обвинявайте. Ако единият сътрудник не е задоволен от ситуацията в брака, той стартира да се усеща афектиран и сърдит. Започва да се оплаква от всичко, да вижда проблем във всичко и да потвърждава по какъв начин виновността е в другия. Замислете се, че единственият метод да спасите тази връзка е компромисът, а не отговорът на въпроса „ Кой е прав?.

№ 4 не бъдете нарцистични. Всички сме предразположени към егоизъм в избрана степен. Въпросът е да не минавате границата и да не се стига до разногласия от рода на: кой работи повече, кой е по-добър родител, кой е по-умен или кой харчи повече.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР