Брад Пет проговори за необичайната болест от която страда и

...
Брад Пет проговори за необичайната болест от която страда и
Коментари Харесай

Странната болест на Брад Пит. Звездата проговори

Брад Пет проговори за необикновената болест от която страда и поради която е търпял доста упреци до момента.

Звездата проговори просопагнозията, която го изтезава. Това не е постоянно срещано заболяване, още по-малко при известни персони, какъвто е казусът с 58-годишния американски артист, заяви vesti.bg.

Наричат просопагнозията е " слепота на лицето ". Пациентите не могат да разпознават лицата на другите, даже в случай че са имали релативно непосредствен контакт. Тоест не могат да свържат лицето с индивида, който са срещнали. Може би съумяват след нескончаем диалог, само че не незабавно.

Обикновено засегнатото лице има потребност от информация от събеседника, с който беседва, с цел да получи данни, които ще му разрешат да посочи кой е той.

Ето нещо, което артистът призна: „ Много хора ме ненавиждат, тъй като считат, че не ги почитам. Мислят ме за самоуверен, недодялан и тесногръд. И става по-лошо, когато ги помоля да ми напомнят момента, в който сме се срещнали. Тогава те се наскърбяват още повече “.

Около 2% от общото население страда от просопагнозия. Някои пациенти се раждат с тази диагноза. При тях се счита, че са го наследили генетично. При други може да се получи в резултат на случай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР