Бойци на (ПКК) свалили турски хеликоптер в Иракски Кюрдистан като

...
Бойци на (ПКК) свалили турски хеликоптер в Иракски Кюрдистан като
Коментари Харесай

Бойци на ПКК свалили турски хеликоптер в Иракски Кюрдистан

Бойци на (ПКК) свалили турски хеликоптер в Иракски Кюрдистан като възмездие за гибелта на един от нейните командири предходната седмица.
Миналият вторник при офанзивата на турски безпилотен аероплан бяха убити и двама високопоставени иракски офицери, което провокира ново напрежение с Багдад.
В изказване ПКК съобщи, че нейните сили в планинския район Загрос " са съумели да нанесат пряк удар и да смъкват турски хеликоптер ".
 Багдад упорства Анкара да спре интервенцията си в Северен Ирак Багдад упорства Анкара да спре интервенцията си в Северен Ирак
Багдад в четвъртък настоятелно прикани Анкара неотложно да спре интервенцията си в Северен Ирак, където турските специфични сили и хеликопт...
" Десет минути след свалянето на първия хеликоптер нашите сили удариха още един... принуждавайки го да избяга ", съобщи ПКК.
Кметът на Кани Маси, покрай турската граница, удостовери, че наоколо се е разрушил турски хеликоптер.
Сервест Акрауи сподели за Агенция Франс Прес, че не е в положение да удостовери второто попадение или степента на вредите, поради компликацията на достъпа до зоната.
ПКК посвети интервенцията в понеделник на своя " страдалец " Акид Карзан и двамата иракски офицери, убити " от турската окупационна войска ".
 Турция нападна по въздух кюрдски бази в Северен Ирак Турция нападна по въздух кюрдски бази в Северен Ирак
Турските военни късно нощес нанесоха въздушни удари по " неразрешените бази " на кюрдските бунтовници в Северен Ирак, заяви министерството...
, която има военно наличие в самостоятелния район на Ирак от четвърт век, стартира трансгранична сухопътна и въздушна интервенция против ПКК в планинския район в средата на юни.
Ударът от предишния вторник накара да извика турския дипломат в Багдад за трети път от два месеца.
Анкара пази правото си да бомбардира ПКК, която смята за " терористична " организация, и упреква Багдад и Иракски Кюрдистан че си затварят очите за активността на групата.
Багдад от своя страна се стреми да си обезпечи поддръжка за преустановяване на офанзивата на Анкара на иракска земя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР