Бойко Рашков отиде на протеста пред президенството. Той се поздрави

...
Бойко Рашков отиде на протеста пред президенството. Той се поздрави
Коментари Харесай

Бойко Рашков отиде при хората на националния митинг

Бойко Рашков отиде на митинга пред президенството. Той се поздрави с хората и даде изказване на сцената.

" Тук преди една година пристигнаха доста младежи, които желаеха да останат в България ", сподели той.

Припомняме Ви, че началото на антиправителствените митинги против кабинета на Бойко Борисов беше на 9-и юли.

Протестите започнаха на 9 юли предходната година. Два дни преди този момент водачът на „ Да, България “ Христо Иванов се опита да стигне с лодка до плаж Росенец, който е държавна благосъстоятелност, само че беше избутан назад в морето от чиновници на НСО. Плажът е до частен парцел на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

На 10 юли президентът поддържа гражданското неодобрение. Няколко случая на полицейско принуждение по време на демонстрациите също дадоха заряд на митингите.

Преди една година Марио Стоянов излиза на митинг и атмосферата е по-различна. На 10 юли предходната година, по време на митинга, за секунди Стоянов се озовава на неверното място. „ В тълпата се озовах и на служителя на реда в прегръдките “, споделя той.

Прекарва 24 часа в ареста и сега против него се води дело. Обвинението твърди, че е блъснал служител на реда. На разпоредителното дело е отказал да подписа съглашение, тъй като твърди, че е почтен.

„ Искаха да се призная за отговорен, с цел да се редуцира делото и да се разберем за някаква присъда “, споделя Стоянов.

Разговаряме и с журналиста Димитър Кенаров, който беше обичай и задържан на митинга на 9 септември, до момента в който го отразява.

„ Моят случай стана емблематичен не толкоз поради побоя, колкото поради отхвърли от правораздаване “, споделя пред бТВ Кенаров.

Вътрешната инспекция в Министерство на вътрешните работи не откри полицейско принуждение, а в продължение на 8 месеца съдът отхвърляше да прегледа жалбата на Кенаров. Журналистът споделя, че за разлика от митингите през 2013 година, тези са постигнали повече.

„ Те сътвориха условия за основаване на нови партии и също до някаква степен доведоха до действителни промени вътре в политическия живот. Видяхме го това на изборите “, сподели Кенаров.

На площада е и един от уредниците на митингите от предходната година - актуалният министър на културата от служебното държавно управление Велислав Минеков. Подчертава, че през днешния ден е тук в качеството си на жител.

„ За мен този ден е празник, тъй като започнахме да си връщаме откраднатата страна “, споделя Минеков.



Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР