Бойко Борисов с право напомни неотдавна, че през 2006 година

...
Бойко Борисов с право напомни неотдавна, че през 2006 година
Коментари Харесай

Абсурд е да се твърди, че македонският език е просто диалект на българския

Бойко Борисов с право подсети наскоро, че през 2006 година неговата партия ГЕРБ бе основана със солидна помощ от Германия - най-вече от страна на фондация " Ханс Зайдел ", която е обвързвана с баварския ХСС. Дори името на партията бе измислено от съветниците на ХСС.

Неоправдани очаквания

Причината: на Запад търсеха някаква опция, откакто се видя, че и след приемането в Европейски Съюз през 2007 година България си остана затънала в блатото на корупцията и престъпността. Надежди се разпореждаха освен на Бойко Борисов, само че и на пробивния Цветан Цветанов, който дълго време беше дясна ръка на тогавашния кмет на София, а след изборната победа на ГЕРБ през 2009 зае поста вътрешен министър. Междувременно Цветанов, който също се оказа забъркан в корупция, пое по личен път, а равносметката от дългогодишното ръководство на ГЕРБ е отрезвяваща. Макар и да се подмладиха, елитите в страната си останаха де факто същите. И не престават да поделят между тях освен благосъстоянията на страната, само че и средствата от Европейски Съюз. Нищо чудно, че последният отчет за напредъка на България рисува мрачна картина. Учудващ е единствено фактът, че отчетът от предходната година беше доста по-оптимистичен. Нима обстановката се утежни единствено за една година?

Тази година видяхме по какъв начин месеци наред десетки хиляди хора в България стачкуваха против държавното управление. И въпреки да не съумяха да го разклатят същински, успеха на ГЕРБ на идващите избори по никакъв начин не е сигурна. За да резервира властта си, Борисов се нуждае от съдружници. И ги открива в лицето на " Обединените патриоти ", които могат да се надяват на относително дребна, само че постоянна поддръжка измежду гласоподавателите. Затова наблюдаващите считат, че решението за обсада на договарянията за еврочленство на Северна Македония е ръководено най-вече от вътрешнополитически съображения.

България упорства Северна Македония публично да признае, че македонският език е просто български акцент. Това обаче де факто оказва помощ на националистическата съпротива в Северна Македония в лицето на ВМРО-ДПМНЕ, която в този момент победи, че министър председателят Зоран Заев още веднъж няма да успее да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР