Бойко Борисов промени оптимистичните си и бодряшки прогнози за пандемията

...
Бойко Борисов промени оптимистичните си и бодряшки прогнози за пандемията
Коментари Харесай

Борисов смени прогнозите за края на пандемията след срещата на ЕС


Бойко Борисов промени оптимистичните си и бодряшки прогнози за пандемията след срещата на върха на Европейски Съюз. Той цитира мнението на останалите евролидери, че най-малко до март ще останат строгите ограничавания и ограничения, чака се и трети пик на болестта.

Пандемията в България няма да завърши до Коледа. Празниците да се честват в стеснен фамилен кръг, без всеобщо събиране, предложи Борисов в изявление от Брюксел. На съвещанието си през вчерашния ден евролидерите реализираха съглашение по бюджетната рамка за идващите седем години и по избавителния фонд за справяне с последствията от коронавирус рецесията.

Борисов сподели, че за излизане от рецесията сега никой не приказва, а другите специалисти чакат усъвършенстване в месеците след средата на идната година и то в случай, че има висок % имунизиране.

Само преди няколко дни Борисов изясни по какъв начин „ на 21 декември отваряме още веднъж всичко, хората да вървят да работят “. Днес сподели нещо доста друго: „ Трябва да сме доста умерени. Тази седмица резултатите са положителни, само че не демонстрират, че би трябвало да сме доста оптимистични, че пандемията ще завърши за Коледа “.

Европа ще излезе от икономическата рецесия в интервала август-октомври следващата година. Това може да стане при изискване, че има стаден имунитет, а той може да се реализира единствено с ваксина, сподели още Борисов.

" Въобще приказка до края на март за отваряне на Европа няма. Нещо повече, чака се тогава трета вълна и доста тежки рестрикции ", съобщи Борисов. Той изясни, че обстановката в Брюксел сега била следната – вечерен час 22 ч. и по улиците няма никой. Работещите в евроинституциите имали потребност от специфичен пропуск, с цел да се движат.

Той изясни, че приказвал поотделно с всички водачи на Съюза, чул и прогнозата на шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард.

" От това, което слушам от сътрудниците, а и предедателят на ЕЦБ, прогнозите, които се вършат, е, че излизането от рецесията може да се чака август-октомври идната година. И то в случай, че се достгине 70% имунизиране на популацията на Европейски Съюз ", сподели той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР