Бойко Борисов привлече вниманието върху себе си с това, което

...
Бойко Борисов привлече вниманието върху себе си с това, което
Коментари Харесай

Борисов заговори за излизане от сглобката с Продължаваме промяната

Бойко Борисов притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява във врачанското село Лиляче, че упреците му към ръководството са доста и чака да мине ваканцията на депутатите, с цел да беседва с сътрудниците в ръководството от " Продължаваме промяната " по другите проблеми и най-много " поголовната промяна на фрагменти " от страна на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Предупреди също, че ГЕРБ може да се отдръпна от кабинета " Денков - Габриел ", употребявайки думата " сглобка " за взаимното ръководство на партията му с обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ", написа

" Защото те ( " Продължаваме промяната " - бел. ред.) употребяват времето, когато няма парламент и поголовно сменят всичко " единствено с нейни фрагменти, разяснява Борисов и настоя, че промените се правели еднолично, като по всяка възможност има поради финансовия министър Асен Василев.

" Кое постанова, без да се разяснява въобще в обществото, сменят се бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания през вчерашния ден, разбираме от медиите, където са държавните предприятия, " Кинтекс ", там са големи запаси, с никому известни хора, изобщо некоментирани на каквото и да е равнище. Всъщност ние поддържаме 36 депутати от партията на смяната, те ръководят на 100 %, изключвам външно министерство, където имаме взор ", акцентира водачът на ГЕРБ. Отдавнашна тактика на Борисов и партията му е да отделят " Продължаваме промяната " от " Демократична България " и да насочат остри рецензии единствено против партията на Петков и Василев, като в същото време се изричат с позитивен звук във връзка с обединяването.

Коментира и тематиката за записа от онлайн заседание на управлението на " Продължаваме промяната ", който беше публикуван от отделилия се от партията народен представител Радостин Василев и който по думите му " тревожи " ГЕРБ. " В началото на записа имаше една приказка " ала-бала с президента ", напомни той.

Отбеляза, че основният секретар на МВР Петър Тодоров, чиято смяна иска вътрешният министър Калин Стоянов, само че президентът Румен Радев отхвърля да бъде освободен, е бил определен по времето на първото служебно държавно управление на Стефан Янев през 2021 година, в което съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев бяха министри надлежно на стопанската система и финансите. Във връзка с това означи, че вътрешният министър заслужава да бъде питан за какво смени и кой го накара да смени ръководители на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

" Да, свършихме някаква работа, приехме бюджет, приехме закони, потегли правосъдна промяна, потеглиха конституционни промени, това са значими неща, само че в края на краищата някои настоящи поправки, които хората не ги виждат - (главния път Велико) Търново - Русе не се прави, (магистрала) " Хемус " не се прави, Северозападът е зарязан, години стоят по този начин пътищата в това положение и по тези тематики " сглобката " има смисъл, в случай че нещо положително се случва. Иначе виждате, хаосът си продължава ", разкритикува Борисов неналичието на строителство и поправки на пътища, за които неговите ръководства са обвинявани за огромни злоупотреби с обществени средства.

Отправи остра рецензия и във връзка с събитието, че всичко, което " ремонтират в този момент, е най-малко два пъти по-скъпо от сякаш корупцията преди три години при ГЕРБ ". " Три години нищо и както предупреждавах - в този момент сред два и три пъти по-скъпо строителство ", разгласи Борисов, без да прецизира, че породената основно от войната в Украйна висока инфлация е главната причина за повишаването на материалите и всичко останало по веригата.

" Но в случай че това е сглобката, ние не виждам по какъв начин ще продължим да участваме по този метод в тази сглобка, тъй като за хората не се прави нищо ", предизвести някогашният министър председател.

Във връзка с идните локални избори Борисов съобщи, че на доста места претендентите за кметове ще бъдат същите, в това число кметът на Враца Калин Каменов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР