Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява - това

...
Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява - това
Коментари Харесай

Нинова: Най-голямата грешка на Борисов е, че обещава и не изпълнява

" Бойко Борисов дава обещание и по-късно не извършва - това е тежък грях в политиката ". Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заключи най-сериозните съгласно нея неточности на ръководещите в изявление пред " Нова телевизия ".

Тя уточни още, че министър-председателят " не почита институциите и държавността, което е пагубно за един министър председател. " Допълни, че " той не споделя пред Народното събрание проектите си и уговорките, които поема. А България въпреки всичко е парламентарна република ". Третият " грях " на премиера съгласно Нинова е намесата му в работата на правосъдната власт, като единственият даден образец бе по какъв начин си контактувал с есемеси с членове на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Борбата с корупцията

" Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията ", съобщи Нинова, с което се съгласи с думите на президента Румен Радев от през вчерашния ден. Тя акцентира, че партията ѝ застава зад концепцията на президента за основаване на самостоятелен орган, който да изкорени корупцията от високите етажи на властта.

" Трябва да намерим 15 души в страната, които да бъдат безусловно самостоятелни и добре платени. А самият закон елементарно се написа ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тя се съгласи с констатацията, че левицата като съпротива не е задоволително дейна по върпоса с битката за корупция и правосъдната промяна.

Съдебната промяна

" Имаме предпочитание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказванията. Искаме това да стане с налагането на бързите и обективни производства. Съдии би трябвало да се водят единствено от закона, а не да взимат решения по политически, стопански или други аргументи ", разяснява Нинова.

Смесената изборна система

Българска социалистическа партия предлага 120-ма от народните представители да се избират мажоритарно, а останалите – съразмерно.

" Според нашия проект човек може да гласоподава и единствено мажоритарно, в случай че реши. Предлагаме обаче смесена изборна система, тъй като на референдума не всички се оповестиха " за " напълно мажоритарния избор ", разяснява водачът на левицата.

Социалистите подкрепяли и концепцията за понижаване на партийните дотации. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лв. от сегашните 11.

Паметника на Бузлуджа

Българска социалистическа партия желае да придобие от страната правото за прилагане на паметника на връх Бузлуджа за минимум 10 години. Нинова съобщи, че тематиката е значима за партията, тъй като паметниците в страната се разрушават от доста години. " Сега си желаеме паметника на Бузлуджа, тъй като в този момент съм ръководител на Българска социалистическа партия и взимам решенията ", изясни тя.

" Първоначално желаеме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска акция за събиране на средства за реставрацията ", сподели още Нинова.

Телевизия на Българска социалистическа партия

Тя удостовери, че до края на годината левицата ще има лична телевизия.

" Това е единственото заричане, което съм дала на конгреса при избирането ми и към момента не съм изпълнила ", изясни водачът на Българска социалистическа партия. Втората причина за телеяизията била, че симпатизантите на партията питали за какво няма и третата - по този начин посланията на левицата щели да стигат по-лесно до хората.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР