Бойко Борисов не иска повече да има ангажимент към служебното

...
Бойко Борисов не иска повече да има ангажимент към служебното
Коментари Харесай

Бойко Борисов не иска повече да има ангажимент към служебното правителство

Бойко Борисов не желае повече да има ангажимент към служебното държавно управление, разгласи той пред публицисти в Тутракан. Той добави, че не се меси в работата на служебния кабинет.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че не е предложил Даниел Митов да стане длъжностен министър на външните работи в служебния кабинет, единствено Митов е съгласувал с него дали да одобри поста. Въобще не мога да позволи, че това ще е политически проблем, добави Борисов. Той добави, че е споделил на Митов да одобри предлагането да стане външен министър.

Срам е за “Продължаваме смяната ” (ПП) и “Демократична България ” (ДБ) – Дани Митов е от тях. И когато пристигна в ГЕРБ, пристигна, с цел да може да бъде мост сред партиите, разяснява Борисов. Той добави, че не се интересува от това кой ще е министър на външните работи в служебното държавно управление. Каквото желаят да вършат и (Димитър) Главчев, и (Румен) Радев, сподели Борисов. 

Припомняме, че през вчерашния ден в Народното събрание той съобщи, че поисканата от него промяна на външния министър и предлагането на Димитър Главчев е инцидентно съвпадане.

Той разяснява и думите на президента Румен Радев, че не може министър да е заместник-председател на политическа партия. Аз помня ярките политически лица в кабинетите на президента Радев – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков – цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в неговото служебно държавно управление, сподели Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ напомни, че от служебните кабинети са се родили няколко партии, като “Продължаваме смяната ” и партията на Стефан Янев – “Български напредък ”. 

По думите на Борисов при възможна конституционна рецесия отговорност ще носят тези, които са създали измененията в главния закон и уточни Христо Иванов и Делян Пеевски. И тогава всички бяха дружно, доста се уважаваха и обичаха и по през целия ден работеха дружно, съобщи Борисов.

И ние носим отговорност за тази Конституция. Не виждам по какъв начин повече ще поддържа нещо, препоръчано от Политическа партия и Демократична България, сподели още водачът на ГЕРБ. Провал в правосъдната промяна, неуспех в Конституцията, неуспех във всички договаряния за служебно държавно управление. Провал във всичко, аз не знам с какво могат да се похвалят, добави той.

Междувременно Делян Пеевски прикани президента да подпише указите за новите министри.

Съгласно Конституцията той е задължен да ги разпише, съобщи съпредседателят на Движение за права и свободи в коридорите на Народното събрание в отговор на въпрос за това, че президентът Румен Радев към момента не е подписал указите за назначение на нов длъжностен министър на външните работи и на нов длъжностен министър на земеделието и храните.

„ Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички – „ няма да подпиша за министрите “, другите – „ ще махнем шефа на Народното събрание “. Няма да има министри, няма да има министър председател, няма да има началник на Народното събрание, на следващия ден може да няма и президент “, сподели Пеевски.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР