Бойко Борисов - министър-председател на България: Отдавна вече капиталовите ремонти

...
Бойко Борисов - министър-председател на България: Отдавна вече капиталовите ремонти
Коментари Харесай

600 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонти на учебни заведения

Бойко Борисов - министър-председател на България: Отдавна към този момент финансовите поправки на МОН са 2 милиона на година с това разполагаме. Днеска разпределяме 624 милиона. Направете си с два милиона какво можем да ви помогнем и с 624. Така че тази стратегия работи добре и в случай че си извършите бързо процедурите - транспарантно, ясно, чисто. Не инцидентно кметовете сте виновни за това. Да не вървят след това да ви вършат репортажи за некачествени поправки или къде отишли парите, осведоми Българска национална телевизия.

Николай Нанков - министър на районното развиване и благоустройството: 416 са образователните заведения, които попадат в обсега на програмата. 13 са ВУЗ-овете, които обгръщат 255 хиляди деца. Ако разделим ресурса на децата, включени в тези просветителни заведения, които рехабилитираме по програмата - на всяко българско дете от детската градина, до учебната пейка и образователната в академичното заведение се падат по 2450 лв. инвестиция, по линия на европейската взаимност за всяко едно от тези български деца.

Димитър Николов - кмет на Бургас: Не имам вяра за в бъдеще да бъдат обезпечени токова средства съответно ориентирани за обучение. Средствата, които бяха ориентирани, ни се развързаха ръцете и ни се даде независимост - изцяло да решаваме проблемите на образователните заведения. В предната Оперативна програма ни се даваха доста ограничавания, които ни свиваха тази благоприятни условия. Примерно в случай че решавахме проблемите с компютърните кабинети или с енергийната успеваемост - нямахме средства и опция да ремонтираме тоалетните. Сега, когато се хване една постройка в образованието, с изключение на образователните кабинети и енергийната успеваемост до последната мебел и компютър всичко може сложно да се достави и да действа и към този момент работи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР