Бойко Борисов лично ще запознае водача на Европейската народна партия

...
Бойко Борисов лично ще запознае водача на Европейската народна партия
Коментари Харесай

Борисов размаха пръст на Македония, мощно предупреждение

Бойко Борисов персонално ще запознае лидера на Европейската национална партия Манфред Вебер с пребития македонски българин Християн Пендиков в Охрид, съобщи БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ. Той акцентира, че тази среща би трябвало да послужи като ясно обръщение към македонските управляващи.
-->
„ Осъждаме експанзията против Християн Пендиков. Ще беседвам с водача на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско равнище да се осъди побоят над него “, сподели Борисов.

Той прикани македонските управляващи – министър председателят, министрите на вътрешните и външните работи – да създадат всичко допустимо, с цел да бъдат арестувани и осъдени отговорните за побоя. „ Само по този начин РСМ ще потвърди, че е правова страна “, акцентира Борисов.

Той подсети, че България най-вече е пособия на РСМ, само че в Скопие би трябвало да внимават „ да не разлютят българите “. „ Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме създали за РСМ. Винаги са имали цялостната ни поддръжка. Затова ги приканвам, още един път споделям - осъдете нападателите “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че сходни дейности, като това нахлуване и бездействието за неговото наказване, са неприемливи.

„ Нашият яд не е безопасен. Нашата любов и обич към вас е голяма като страна, само че и гневът ни е тежък. РСМ ще го изпита, в случай че управляващите бързо не си свършат работата и не санкционират отговорните “, обърна се Борисов към Скопие.

Майката на Християн - Габриела Димкова, благодари за всичко, което направи българската страна, лекарите и поддръжката от страна на Борисов. Тя пожела в никакъв случай повече в РСМ да няма сходни произшествия. Всеки би трябвало да има право да показва своята етническа принадлежност, сподели Габриела Димкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР