Бойко Борисов, който беше на посещение в Стара Загора, обясни

...
Бойко Борисов, който беше на посещение в Стара Загора, обясни
Коментари Харесай

Борисов обясни защо е избрал проф. Габровски, 4 партии в НС няма да подкрепят кандидатурата

Бойко Борисов, който беше на посещаване в Стара Загора, изясни пред публицисти за какво се е спрял на кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър председател. " От политиците аз съм безспорна фигура, най-успешната, най-доказаната. Само че сега политическата класа е в такава обстановка, че една по една всички партии изпадат в изолираност - едните по едни закони в Народното събрание - Украйна, въоръжение, еврозона - сме, да речем " евроатлантическа коалиция ". По други тематики - обществени - се разминаваме ", съобщи Борисов.

Той добави, че сутринта е имал дълги диалози с парламентарната група, като е имало два разновидността за кандидатура - чисто партийна кандидатура - без значение дали е Борисов, Томислав Дончев или Десислава Атанасова, което е щяло да се одобри като " бламиране на първия мандат ". Вторият вид е, с цел да има постоянно държавно управление. " Държим на политическата система да излъчи свое постоянно държавно управление, с цел да взема решение всички въпроси и да носи отговорност ", сподели Борисов. Според него третият мандат е много опасен.

" Заради това - аз още веднъж направих крачка обратно. Депутатите бяха доста срещу. Но ГЕРБ и Съюз на демократичните сили взехме решение, че това е по-правилното за страната, по-правилното за излаз от тази перманентна политическа рецесия. Защото и след март да има избори, обстановката ще е същата. Мога да се обзаложа и че ще има и през май. Затова предприехме разновидността - една несъмнено гражданска, надалеч от нас, надалеч и от другите допускам, потвърден, интелигентен, съумял, с гражданска позиция, родолюбец, сериозен, потвърден като обучение, познание и умения, връх в своята кариера. Той се съгласи. Това е методът да притеглим фактически съумели, умни, образовани хора да подкрепят политическата класа ", сподели водачът на ГЕРБ, представен от. 

Същевременно стана ясно през днешния ден, че парламентарните обединения на Политическа партия, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Демократична България няма да поддържат кандидатурата на ГЕРБ-СДС. Досега само от партията на Стефан Янев " Български напредък " са декларирали опция да гласоподават " за " държавно управление с министър председател проф. Николай Габровски. Движение за права и свободи към този момент резервира безмълвие. Дори и обаче от парламентарната група на Мустафа Карадайъ да ударят рамо на препоръчан от ГЕРБ-СДС кабинет, ще съберат общо 115 депутати в Народно събрание, които няма да са задоволителни за постоянен кабинет. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР