Бойко Борисов и Делян Пеевски търсят отчет от премиераНародните представители

...
Бойко Борисов и Делян Пеевски търсят отчет от премиераНародните представители
Коментари Харесай

Денков рапортува за свършеното в енергетиката

Бойко Борисов и Делян Пеевски търсят доклад от премиера
Народните представители ще изискват ежеседмична информация по обособените ограничения на съглашението с миньорите от 3 октомври 

Народно събрание е поръчител за осъществяване на съглашението

Бойко Борисов и Делян Пеевски търсят доклад от премиера Николай Денков за осъществяването на подписаното съглашение с миньорите на 3 октомври.

Лидерът на ГЕРБ и съпредседателят на парламентарната група на Движение за права и свободи са изпратили особено писмо до Денков. Това бе обявено от пресцентъра на придвижването, същото известие бе оповестено и на страницата във фейсбук на ГЕРБ.

С писмото се желае информация какви ограничения са подхванати по точка 5 (категорично отпадане от Териториалните проекти нa дружество за преработка на въглищните райони), чийто краен период за осъществяване е 31.10.2023. Изисква се и информация по ограниченията по точки 2 и 3 (за предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност и разработване на план за енергийната система на страната с небосвод до 2050 г.- период за осъществяване 30.11.2023 г.), както и информация по останалите точки, в случай че има подхванати ограничения.

“В писмото си до Николай Денков депутатите показват, че Народното събрание е поръчител за осъществяване на Споразумението сред премиера, министри, депутати и синдикатите и по отношение на контрола, който би трябвало да реализира по неговото осъществяване, народните представители ще изискват ежеседмична информация по обособените ограничения ”, показват от Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР