Бойко Борисов го няма в Досиетата Пандора защото откъм офшорки

...
Бойко Борисов го няма в Досиетата Пандора защото откъм офшорки
Коментари Харесай

Димитър Стоянов с обяснение защо Бойко Борисов го няма в Досиетата Пандора

" Бойко Борисов го няма в Досиетата " Пандора " тъй като откъм офшорки употребява компании, които са останали отвън периметъра на този теч. Или просто не има вяра в офшорки, а в чекмеджета. Това съобщи в предаването Димитър Стоянов, проверяващ публицист от Биволъ и BIRD. Ето какво най-важно сподели той:

Какво реализираха разкритията по Досиетата " Пандора "?

" За първи път от много време насам Делян Пеевски излезе на ярко. Аз персонално не бях виждал негови изказвания от 3-4 години. Всички успяхме да се насладим на достиженията на неговия диетолог.

Няколко самостоятелни един от различен друг отчети на държавни и частни разследващи структури излизат със умозаключение, че в хода на контрабандата на цигари, той и неговите съдружници са плащали на " Ислямска страна ". Когато те са си купували успокоение да пласират цигарите безметежно и гладко, те са финансирали тероризъм. Той сподели, че за нищо не е плащал.

Това може да се пояснява доста необятно. Какво значи един олигарх да не е плащал нищо? Това самопризнание, че е получавал активите на КТБ без пари ли е? Или самопризнание, че занапред ще заплаща сметката, която е натрупал.

Това, което сме разгласили в този момент е, задоволително като доказателства, с цел да се стартира произвеждане против Пеевски. Прокуратурата ревизира двойното поданство на някогашния министър на стопанската система, само че не виждам прокуратурата да ревизира Пеевски заради обстоятелството, че той е бил шеф на компания, до момента в който е бил народен представител.

В близко бъдеще ще желаяме оставката на борда на Българска народна банка (сериозно съображение е по Досиетата " Пандора " ). Надявам се, че нашите следствия и нещата, които публикуваме, няма да останат незабелязани. Факт е, че за първи път имаме реакции ".

Какво разкрития още предстоят?

" Има много знакови имена, които занапред ще излизат в Досиетата " Пандора ". След последните ни изявления, в случай че страната беше на мястото си, щеше да има доста оставки измежду финансовите регулатори.

Работят ли службите по разкритията?

Години наред службите по едно са работили, друго са замитали. Управлението на ГЕРБ беше доста характерно в тази посока. И в този момент са налице хора, които имат построени инстинкти да се скатават и да чакат някакви постоянни условия, с цел да проработят, а такива няма. Онези, които са на върха на разнообразни ведомства, било то Министерство на вътрешните работи или ДАНС, като едни пастири като подчинените си да работят, надали не със тояга.

Но с цел да проработят службите, би трябвало да има прокуратура. За да се изиска заповед за задържане, все някой прокурор би трябвало да я разпише ".

Данните по Досиетата " Пандора " от пробив в компанията Trident Trust ли идват?

Най-вероятно има пробив в доста повече от една компания. Както видяхме има пробив в адвокатската фирма " Пападополу " в Ларнака, Кипър. Пробиви постоянно е имало и постоянно ще има. Всяка една система, която може да бъде разрушена, в последна сметка ще бъде.

Пълното изявление чуйте във видеото:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР