Бойко Борисов е лъжец и манипулатор, той лъже, че не

...
Бойко Борисов е лъжец и манипулатор, той лъже, че не
Коментари Харесай

Пламен Бобоков: Бойко Борисов лъже, че не е имало кюлчета и пари в шкафчето

Бойко Борисов е измамник и манипулатор, той лъже, че не е имало пари и кюлчета злато в шкафчето му, разгласи в изявление за "120 минути " по Би Ти Ви предприемачът Пламен Бобоков.
Той се появи за първи път дружно и в едно студио с брат си Атанас Бобоков, откакто последният бе освободен против рекордната парична гаранция от 2 млн.лв. Двамата са обвинени по следствие на профилираната прокуратура за импорт на рискови боклуци.
На пряк въпрос защо лъже премиера, Бобоков даде образец с изявлението на Борисов пред ФАЦ. Всичко в това изявление е неистина, в това число и, че нямало пари и кюлчета в шкафчетата му и че някой му ги бил поставил, разгласи предприемачът. На въпрос от кое място знае и от кое място е сигурен в това, Бобоков сподели единствено, че е убеден в това. Той обаче не уточни някакви съответни данни и доказателства, само че показва убеденост в думите си. "Аз съм убеден, че са негови. Начинът, по който се пази, издава индивида “, сподели Пламен Бобоков.
Брат му Атанас Бобоков пък разгласи, че прокуратурата е впрегната да изтезава такива като него и назова държавното обвиняване садистична организация. Той даде образец със своя 6-месечен престой в ареста. Атанас Бобоков описа, че е имал заменена колянна става и сподели фотография, на която се вижда положението му. Той разгласи, че приготвя документите, че ще съди страната за престоя си в ареста и че тя ще заплаща за това.
Това не е място, където поисквам на някого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Най-вече няма светлина, нито опция за придвижване. Бях в килия със специфичен режим, трябваше офицер да идва и да участва при отваряне и затваряне на вратата, съобщи още той и разгласи, че и други огромни предприемачи като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков са репресирани по сходен метод.
Атанас Бобоков дефинира като подигравка рекордната парична гаранция от 2 млн. лева и сподели, че първоначално е имал съмнения дали да я заплати. "Това е подигравка. Няма надзор. Аз желая домакински арест, което е по-лошата мярка, само че те ми оферират по-леката против 2 млн. лв. ", съобщи предприемачът. И двамата братя платили гаранциите си по сметка, а не в „ кеш и посредством злато “, тъй като по този начин вършат почтенните предприемачи, оповестиха те в нов намек за Борисов.
Според Пламен Бобоков страната се ръководи от триумвират - Бойко Борисов, предприемача Делян Пеевски и основният прокурор Иван Гешев. Двамата братя настояват, че предприемачът желал да им вземе бизнеса, а пък министър председателят се прави на режисьор. Той страда от мъчително възприятие за боязън, подозира всеки, съобщи Пламен Бобоков.
Единственият човек, който е желал да придобие бизнеса ни, се споделя Пеевски, само че индивидът който е провел всичко е Бойко Борисов, съобщи Пламен Бобоков. „ Човекът, който е провел цялата конспирация, този, който всички познават като прелестен артист в последните 10 години ръководство, той е най-малко за 10 „ Оскара” за основна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той в този момент се пробва да се изживява като режисьор.. Мисля, че Пеевски единствено се е опитвал да се възползва, той е подобен, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави против нас и е решил в последния миг да се възползва “, добави Пламен Бобоков.
На въпрос от кое място зная и за какво настояват, че Пеевски желае да им вземе бизнеса, двамата не показаха съответни данни. На още един въпрос Атанас Бобоков отговори: „ Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „ Братя Бобокови – проведена незаконна група, „ Монбат”, „ Приста Ойл”...”.
Попитан от кое място има информация, че Пеевски желае да им вземе бизнеса, Пламен Бобоков отвърна: „ Имаме си канали. Аз нали ви споделих, в тази страна всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна страна, към този момент под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по- рано, някой път по-късно се схваща всичко. Няма по какъв начин да се скрие, и Борисов не може да се скрие. Според мен Борисов е измъчен от някакво мъчително възприятие за боязън, той е доста нерешителен човек, изпитва боязън и смут от това, че е допустимо всичко, което е предизвикал на хората, да му се върне “.
На въпроса каква е ролята му в това техния бизнес да бъде добит от Пеевски, Пламен Бобоков добави: „ Никаква. Аз считам, че той си е въобразил... вижте накъде върви цялата медийна машина към него, всичките тези внушения – че ние сме другари с Васил Божков, Васил Божков желал да смъква държавното управление, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви нелепости за Комитет за Държавна сигурност (на СССР), цялостни простотии. Аз не мога да вляза в главата на този човек. Както споделих – там е патология, там би трябвало да се намесят хора, експерти, специалисти “, сподели още Пламен Бобоков по адрес на премиера.
Пламен Бобоков разяснява и връзката си с президентското семейство. Категорично в тези електронни устройства, които са конфискувани, не съм имал телефона на президента. Те демонстрираха известие до него, само че от различен телефон. Имал съм връзка с президента, изясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал известието от Монровия. "Познавам се от 3 години с президента, от визитата в Армения. Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме всякакви въпроси, постоянно във официална конюнктура ", сподели още той и внуши, че евентуално прокуратурата има известието от телефона на президента, който евентуално е следен. Пламен Бобоков призна, че си е писал и с Десислава Радева, само че това било единствено да си честитят празниците.
Атанас Бобоков пък отхвърли да са записали сдружения за предпазване на рискови боклуци или финансирали, нито пък някогашната му брачна половинка да попада в сходно. Прокуратурата е доста наясно кой внася отпадъци в България. Тук няма незаконен импорт. Има действителен импорт, с цел да вземеш тези пари. Който проверяващ публицист желае да напише материала по този мотив, е доста елементарно да я откри - в "Митници ", в "Околна среда ", сподели Атанас Бобоков. Никога не сме се занимавали с отпадъци за горене. Даваме работа на 2000 души. Имаме 12 завода в 10 страни, разяснява брат му Пламен Бобоков.

"Сега " напомня
Пламен Бобоков изяснява кореспонденцията си с президента и премиера обществено за повторно. Той направи това и при започване на юли, още веднъж в студио на предаване на Би Ти Ви. Тогава стана ясно, че той е имал преписка за абсурда със арестувания либийски танкер "Бадр " освен с президентския консултант Пламен Узунов, само че и с премиера Бойко Борисов. В ефир той сподели СМС до премиера от 31март 2019 година, че България има огромен проблем с кораба и че ще стане огромен интернационален скандал. Веднага по-късно той се срещнал с Борисов, който взел ограничения, обадил се на либийския си сътрудник и даже се видял с него.
Въпреки че прокуратурата разполага с тази преписка, тя не я оповести, както направи със СМС-те на Бобоков с Узунов. Не е ясно и до момента, за какво за държавното обвиняване диалозите сред Бобоков и Узунов са търговия с въздействие, а тези с Борисов - не, още повече, че за разлика от президента, министър председателят обществено се намеси в абсурда.
Текстът на изпратеното от Бобоков известие до премиера гласи: "Добро утро, необут! Задава се огромен проблем с Либия, апелирам те да се забележим за 10 минути и ти ще си прецениш. Много те апелирам, въпросът е доста сериозен. Аз от на следващия ден до 9-ти няма да съм в БГ, по тази причина давам напън ". Борисов пита: "Какво е станало "?. Бобоков дава отговор: "За кораба!!! ", и по-късно Борисов незабавно го приел. Бизнесменът посочи тогава, че назовава Борисов "бос ", тъй като е "бос " на страната, началника. "Очевидно се познаваме от дълго време ", добави Пламен Бобоков, само че посочи, че не е непосредствен с премиера. "Какво неприятно съм направил аз, като съм се опитал да спася България от голям интернационален скандал?! ", разяснява Пламен Бобоков и посочи, че ползата му бил инспириран от негови бизнес ползи в Либия.
Само час след изказването на Бобоков от пресцентъра на спецпрокуратурата разпространиха известия на предприемача към президента Румен Радев. На 29 септември 2019 година Бобоков написа: "Привет от Монровия! Сенатът гласоподава през вчерашния ден нашата концесия и Приста Порт е към този момент формален концесионер на пристанище Бюкянън в идващите 25 години!......Президент Джордж Уеа доста би се радвал да се види и запознае с теб! Ето за какво е належащо и съществено назначение на дипломат в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на идния огромен конгрес в Ню Йорк и големи благодарности за поддръжката! Пратил съм координатите, в случай че има потребност от нещо съм на линия 24/7! ".
Президентът и предприемачът си разменят и други известия, които обаче са заличени от прокуратурата. От държавното обвиняване ползват и разпечатка от изходящи и входящи известия от телефона на Бобоков, от която излиза наяве, че си е писал със брачната половинка на президента Десислава Радева. "Горното се разгласява и с оглед следващо изнасяне на погрешни изказвания в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в направената експертиза и приложенията към нея, продължава ", показаха тогава от прокуратурата.
Веднага по-късно президентът Румен Радев приканва прокуратурата да разгласява всичко. Селективното издание на обособени известия от господин Пламен Бобоков до президента без отговорите на президента основава внушения за нещо прикрито и неправилно. В публичен интерес е прокуратурата да разгласява целия чат сред президента и господин Пламен Бобоков, написаха тогава от президентството.
Именно тогава за първи път Бобоков внуши, че може да е следен телефона на президента. "Това, което споделих и не преставам да настоявам е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, конфискувани и арестувани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. "Въпросът който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, откакто не е от моя, са взети въпросните обилно популяризирани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента? “, написа той по това време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР