"Бойко Борисов бяга от горещата тема с Пеевски. Твърди, че

...
"Бойко Борисов бяга от горещата тема с Пеевски. Твърди, че
Коментари Харесай

Методи Андреев: Има много интересни бизнес връзки между фирмите на Пеевски и Борисовата ”Ипон”

"Бойко Борисов бяга от горещата тематика с Пеевски. Твърди, че имал единствено политически контакти, само че има доста забавни бизнес връзки сред компании на Пеевски и Борисовата ”Ипон”. На България е нужен Закон за лустрация срещу корупцията. Тримата глобени от Съединени американски щати са единствено връхчето на айсберга. Ако няма лустрация, тези хора ще се прегрупират. Такъв е необходим, в случай че желаеме да се измъкнем от блатото, в което сме затънали ", съобщи пред "Фрог нюз " Методи Андреев. Ето и целият му коментар:
Много мнения бяха направени, само че в последна сметка всички се сплотяват към една теза - че това, което Съединени американски щати желаят да създадат, няма да бъде резултатно, в случай че ние сами не решим и не желаяме всички дружно това зло - ендемичната корупция, да бъде изкоренена.
Артур Шопенхауер е споделил, че истината минава през три стадия. Първо се приема за парадокс. Спомняте си, при започване на ръководството на Борисов се смяташе за немислимо, че у нас има държавна мафия и държавна корупция. Истината е спирана принудително и ролята за осъществяването на този втори стадий в България играеха бухалките - ДАНС, Национална агенция за приходите, ДАТО, прокуратурата. После истината се приема за нагледност. Сега сме тук.
От цялата тази сага с отчета на Съединени американски щати на напред във времето излизат разликите в позициите на двете велики сили.
В продължение на няколко месеца Съединени американски щати градираше своето предизвестие към корумпирания политически хайлайф у нас. Това стартира с изявление на Джесика Ким, по-късно мина през позицията на двама от първите сенатори в Комисията по външна политика на Съединени американски щати, пристигна отчета на Държавния департамент и последното бе отчета по “Магнитски”.
Тези четири стъпки на нашите американски съдружници да ни кажат истината в очите, не срещна схващане в Путинова Русия. Тя на два пъти посредством своя дипломат Митрофанова намерено застана зад корупционното статукво в България. Не може да не отделим двете ценностни системи.
Каквито и да са аргументите за оповестението на обстоятелствата, че България е корумпирана страна от страна на Съединени американски щати, това е доста по-добре, тъй като оказва помощ на честните и честни хора да вземат връх в политико-корупционна обстановка. Русия намерено налива вода в мелницата на корупционерите. Явно на Москва подхожда по всевъзможен метод България да бъде слаба, корумпирана и елементарно завладявана.
Не видях някой да е засегнал повода за сегашната тотална корупция у нас. Защо сме като грозното пате в Европейски Съюз? ЗАщо всички нас сочат, за какво международни организации и медии ни показват като най-корумпирана в Европейски Съюз. Отговорът е явен - преди време, когато трябваше и можехме, не направихме лустрация. Липсата й по отношение на политическия и стопанския хайлайф на някогашната Българска комунистическа партия и обвързваните с нея служби, е в основата на сегашната ендемична корупция.
Има знак за еднаквост сред ендемичната корупция и “Библиотекарите”. Зад тях се крият кукловодите от Прехода.
Съединени американски щати уточни като корумпирани Делян Славчев Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.
Пеевски е младо момче, само че в случай че се вгледаме в историята му, ще забележим, че негов дядо е бил полковник от Държавна сигурност. Той косвено е обвързван посредством майка си с жанр, в който е имало офицер от Държавна сигурност. Самата Ирена Кръстева има една странна дружба с един прочут гръцки милиардер - Сократис Кокалис. Той бе оповестен като сътрудник “Роко” на Щази (ДС на някогашната ГДР).
Илко Желязков е обявяван два пъти от комисия като офицер на Второ основно ръководство на Държавна сигурност.
Странно за какво Божков и неговите сътрудници по бизнес сътвориха бизнес клуб “Възраждане” - това мигане към настойниците на Прехода ли е, или е потребление на една дума, зад която стои сериозен действен смисъл?
Излиза на напред във времето ролята на Държавна сигурност в корупционната обстановка в България.
Виждам нашия някогашен министър председател Борисов по какъв начин бяга от горещата тематика с Пеевски. Той твърди, че с него имал единствено политически контакти, само че в случай че се разтърсим, ще забележим, че има журналистически следствия, които са изкарвали забавни контакти, които не са политически - сред компании на Пеевски и компанията на Борисов “Ипон”.
Едно от първите дейности на Ирена Кръстева като шеф на Спортния тотализатор е да смени предходната защита с компанията “Ипон”. Според едно следствие на “Скат” от 2013 година, когато още не бяха съдружни сътрудници с Борисов, се потвърждава, че компанията е охранявала Делян Пеевски. Явно Борисов е коментирал. Казва: “В Народното събрание може да сме врагове, само че в бизнеса сме сътрудници. Политическите идеологии имат своите разлики, само че бизнес ползите имат една обща цел - облагата. Стремежът към нея ни сплотява”. Ето я философията на предприемача Борисов, станал по-късно министър председател на страната.
Днес се разбра от Владо Танев, че компания “Ипон” е охранявала и това, което е останало от “София БТ”. Допреди месец-два парцелът бе благосъстоятелност на Делян Пеевски.
“Свободна Европа” откри, че магазините от веригата “Лафка” се охранява от “Ипон”.
Борисов като министър председател посредством НСО три мандата охраняваше Ахмед Доган, а парите ги плащахме ние.
Установено е, че в едно село складовете на “Булгартабак” се охраняват от “Ипон”.
Това не са политически контакти. Може би трябваше да запитаме братовчеда Ради. Всичко демонстрира, че “Ипон” е била тясно обвързвана с компаниите на Пеевски. Не би трябвало ли тя да бъде разследвана в кръга на тези компании, имали контакти с упрекнатите в тотална корупция.
На България е нужен Закон за лустрация срещу корупцията. Преди години извършихме огромен грях, когато не го направихме. Сега политическите партии ще извършат втори подобен, в случай че в идващия парламент не гласоподават с огромно болшинство за подобен закон. Всичко демонстрира, че задачите на един подобен закон би трябвало да бъдат обновени и съобразени с политическата и икономическата обстановка у нас.
Опасна е съществуващата корупционна среда, основана и подхранвана от стопански структури, свързани с тази номенклатура на Българска комунистическа партия, с част от агентурния съвет на Държавна сигурност или с корупционни съветски капитали, изключително в енергетиката и търговията с горива и източването на еврофондове.
Трябва да бъдат наранени физическите и юридическите обекти, които основават, поддържат и подхранват корупционната среда, в това число такива с непознато, най-вече съветско присъединяване. Това трябв да удари по българската олигархия, основана по руски модел и разцъфнала по времето на ГЕРБ. Този закон би трябвало да почисти финансово избрана група от хора и компании, които със своите благоприятни условия подмолно въздействат върху законодателството и администрацията. Задушават междинния и дребния бизнес.
За да бъде ефикасен един нов подобен закон, не може да се разчита на резултатна работа от страна на правосъдната ни система, изключително на прокуратурата. Тя е тежко подвластна от “корупционната хидра”, обхванала страната. Тя е неин артикул.
Ако се одобри подобен закон и стартира да работи, ще се окаже, че против доста от физическите и юридическите лица, няма да стартират никакви производства, както виждаме и сега. Хората от кръга на Борисов и олигархията, подкрепяща ГЕРБ, са недосегаеми.
Тези три лица са единствено връхчето на великански айсберг на българската корупция. Там не се загатват големите по своята стойност публични поръчки, които са очевидно корупционни и осигуриха на строителната олигархия големи облаги. Не се приказва за надуването на цените, некачественото строителство. Трябва да се обзет доста компании. Ако се съсредоточим единствено върху Пеевски, Божков или Желязков, няма да променим нищо. След няколко години други претенденти за тяхно място ще се появят на политическия ни небосвод.
Ако няма лустрация, тези хора ще се прегрупират. Предлагам следното - физически лица, за които има задоволително доказателства, че са свързани с олигархично-мафиотския модел, в случай че са държавни чиновници, да бъдат уволнявани и 5 година да нямат право да заемат такава служба. На юридически лица пък да се не разрешава достъп до публични поръчки, в случай че се откри, че са свързани с този модел. Това е нужно, в случай че желаеме да се измъкнем от блатото, в което сме затънали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР