Боян Ангелов има втори мандат като председател на Съюза на

...
Боян Ангелов има втори мандат като председател на Съюза на
Коментари Харесай

Боян Ангелов с две литературни премиери в Артефир

Боян Ангелов има втори мандат като ръководител на Съюза на българските писатели. Роден е през 1955 година в Панагюрище. Завършва философия и българска филология в Софийския университет. Печели аспирантура в Института за метафизичен изследвания при БАН и през 1992 година получава научната и просветителна степен „ лекар ”. След това приключва антропософска педагогика и обществена логика на психиката в Швейцария, където живее няколко години и специализира в региона на гьотеанистиката, антропософската хармония, историята на философията, обществената и педагогическа логика на психиката.
Работил е в БНР, в Министерството на културата, в Комитета за телевизия и радио. Бил е основен редактор и издател на списание „ Читалище “ и зам.-председател на Съюза на националните читалища.
Лауреат е на националните литературни награди „ Захарий Стоянов “, ”Никола Фурнаджиев ”, „ Слав Хр.Караславов ” и други
Има издадени 25 книги, превеждан е на доста езици.
От края на 2012 година Боян Ангелов е шеф на издателство „ Български публицист “, а от 2014 година - и ръководител на Съюза на българските писатели.
Наскоро излезе поетичната му книга " Сянката на хоругвите ". Авторът й
показа в „ Артефир ” и годишния алманах на Съюз на българските писатели „ Поети, 2016 ”,чийто редактор е. Книгата излиза в едно от най-старите ни некомерсиални издателства „ Български публицист ”, което през декември навърши 70 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР