Ботев Враца записа успех при домакинството си на Берое в

...
Ботев Враца записа успех при домакинството си на Берое в
Коментари Харесай

Ботев Враца излъга Берое и взе важни три точки


Ботев Враца записа триумф при семейството си на Берое в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Единствения гол в срещата осъществя Дориан Бабунски в 42-рата минута.

Двубоят на стадион „ Христо Ботев” стартира равностойно, като първият удар към една от двете порти пристигна в 7-ата минута. Кийлън Лебон направи страховит пробив през центъра на защитата на домакините, навлезе в наказателното поле и откакто настройки топката на десния си крайник, стреля, само че прати коженото кълбо над вратата.

В 18-ата минута домакините стигнаха до греда. Юлиан Ненов получи топката леко вдясно по нападението на Ботев Враца и макар сериозната отдалеченост до вратата, реши да стреля. След рикошет в защитник на гостите, топката стана неспасяема за вратаря, който не съумя да я доближи. За негово благополучие обаче, коженото кълбо се отклони в гредата и излезе в корнер.

Точно след половин час игра пристигна и най-чистото състояние в мача до този миг. Тунгара получи в центъра на терена и с прелестен пас съумя да изведе Омар Камара зад защитата на домакините. Фланговият футболист изелзе очи в очи с Красимир Костов, само че не съумя да го преодолее. Камара стреля, само че вратарят на домакините избавя с отлична демонстрация.



Футболистите на Ботев дадоха отговор в 37-ата минута, когато от своя страна стигнаха до прелестен късмет за гол. След офанзива отдясно, топката бе пратена на границата на наказателното поле, където Юлиан Ненов бе оставен безусловно непокрит и стреля без никакво закъснение. Генади Ганев обаче бе на мястото си и съумя да отрази с една ръка.

Стражът на Берое обаче нямаше никакъв късмет да направи каквото и да е било в 42-ата минута, когато Дориан Бабунски разчупи статуквото на стадион „ Христо Ботев”. Юлиан Ненов получи отдясно и напредна по фланга, след което центрира доста точно в наказателното поле, където Бабунски бе оставен безусловно непокрит. Нападателят стреля с глава и порази задачата за 1:0.

Гостите пробваха да отговорят незабавно посредством Кийлън Лебон. Изстрелът му обаче бе избавен от Красимир Костов и топката излезе в корнер.

В продължението на първата част Диего Фераресо имаше отлична опция да усили преднината на своя отбор. Той получи на границата на наказателното поле и стреля, само че ударът му бе избавен от Ганев. Последва добавка на Мартин Николов, който обаче бе в засада.

Второто полувреме стартира с нова опция за домакините. Бабунски изведе по отличен метод Виктор Василев в наказателното поле, само че футболистът на Ботев се засуети и топката му бе избита.

Постепенно играта се накъса много, като единствено в границите на няколко минути основният рефер Станислав Тодоров сподели цели четири жълти картона.

В 66-ата минута Алиун Фал имаше добър късмет да стреля, откакто получи топката от Лебон отляво. Ударът на Фал обаче мина много настрана от вратата. Веднага по-късно гостите пропуснаха нова отлична опция. Мартин Камбуров получи в наказателното поле, където добре задържа топката, макар че бе притиснат от трима бранители, след което видя свободния отдясно Джонатан Перейра. Бразилецът стреля доста мощно, само че и толкоз неопределено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР