Ботев Пловдив загуби с 0:2 гостуването си на Локомотив София

...
Ботев Пловдив загуби с 0:2 гостуването си на Локомотив София
Коментари Харесай

Поредна загуба за Ботев Пловдив, този път от Локо София

Ботев Пловдив загуби с 0:2 гостуването си на Локомотив София в мач от 4-ия кръг на efbet Лига.

Ключов бе моментът, когато в средата на първото полувреме Джеймс Ето’о получи пряк червен картон, откакто настъпи жестоко Митков (27’). В 40-ата минута пък ВАР анулира гол на Мохамед Брахими поради засада.

Двубоят в “Надежда” стартира равностойно, без изключително положения в първите минути. Домакините получиха правото да изпълнят директен свободен удар от комфортна позиция, който обаче не докара до нищо рисково. В 22-ата минута пристигна и най-хубавото досега състояние в мача. Мохамед Брахими напредна отляво и върна към Дилан Мертенс, който стреля рисково от дъгата на наказателното поле, само че Александър Любенов съумя да избие.

Малко по-късно при едно от нападенията на Локомотив гостите от Пловдив останаха с човек по-малко. В 25-ата минута Джеймс Ето’о посегна към топката, само че настъпи неприятно Димитър Митков, което докара до разглеждане на обстановката с ВАР. Главният арбитър Станимир Тренчев прегледа фаула на монитора край страничната линия, като реши да даде пряк червен картон на халфа на “канарчетата”. Така в 27-ата минута гостите останаха с 10 души на терена.

Въпреки численото си предимство, домакините от София не съумяха да наложат напън, като даже разрешиха на Ботев да нападна по-настойчиво. Така се стигна до 40-ата минута, когато след осъществяване на директен свободен удар топката бе центрирана към наказателното поле и отклонена с глава към Виктор Генев. След серия от подавания и безредие в пеналтерията, кълбото се оказа в краката на Мохамед Брахими, който отблизо разстояние с разписа. Няколко минути по-късно обаче попадението бе анулирано, поради засада при центрирането, откакто ВАР прегледа обстановката.

Втората част стартира с добра опция за Ботев Пловдив. Мохамед Брахими получи отляво, напредна доста добре и стреля мощно по диагонала, само че прати топката около левия непряк дирек на вратата.

Резултатът в мача бе открит в 49-ата минута от Димитър Митков. Мики Орачев бе изведен по левия фланг, направи няколко крачки и подаде остро към Митков, който бе оставен непокрит на няколко метра от голлинията. Той съумя да засече от сложна позиция и да порази задачата за 1:0.

След откриването на резултата домакините имаха нови две благоприятни условия за гол посредством Франса и Диас, само че и в двата случая вратарят на гостите се оправи чудесно.

Всичко в дуела бе решено седем минути преди края на постоянното време, когато резервата Илия Димитров се разписа за 2:0.Селсо Рапосо получи отдясно и проби чудесно, преди да откри Димитров на няколко метра от вратата, а нападателят с лекост засече, с цел да обезпечи трите точки за своя отбор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР