Ботев (Пловдив) се класира за осминафиналите в турнира за Купата

...
Ботев (Пловдив) се класира за осминафиналите в турнира за Купата
Коментари Харесай

Ботев Пд на осминафинал след класика

Ботев (Пловдив) се класира за осминафиналите в шампионата за Купата на България, откакто в среща от първия кръг на конкуренцията „ канарчетата “ победиха третодивизионния Черноморец (Балчик) с 3:0 като посетител.

„ Жълто-черните “ имаха игрово предимство през целия дуел и справедливо стигнаха до триумфа след две попадения на Елвис Ману и един гол на Дилан Мертенс.

По този метод играчите на Желко Копич не престават напред към идната фаза на шампионата, където ще срещнат отбора на Славия в София.

Срещата в Балчик стартира чудесно за тима на Ботев, който откри резултата още във втората минута.

Па Конате получи по лявото крило и комбинира с Елвис Ману в наказателното поле, където нидерландският нападател финтира бранител и приключи технично по земя в далечния ъгъл на Иван Иванов за 1:0.

В 23-ата „ канарчетата “ удвоиха задатъка си. Ману осъществя второто си попадение, откакто засече по съвършен метод с глава центриране на Антоан Бароан отляво.

До края на първата част гостите от Пловдив можеха да осъществят и още голове, само че пропуски направиха Па Конате, останал самичък против вратаря на Черноморец (Балчик), както и Емануел Току, чийто удар от директен свободен удар мина на сантиметри над напречната греда на домакините.

В средата на втората част играчите на Желко Копич сложиха точка на разногласието с трето попадение.

В 68-ата минута Дилан Мертенс се разписа с мощен удар от дъгата на наказателното поле, който не остави шансове на стража на домакините Иван Иванов и по този метод оформи крайния резултат.

Така Ботев продължава напред към 1/8-финалите в шампионата за Купата на България, където ще се изправи против Славия. Срещата е на 3 декември (събота) от 12:00 часа на стадион „ Александър Шаламанов “ в столичния квартал „ Овча купел “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР