Ботев Пд победи ЦСКА с 2:0 в мач двубой от

...
Ботев Пд победи ЦСКА с 2:0 в мач двубой от
Коментари Харесай

Страхотен Ботев отряза главата на Стойчо

Ботев Пд победи ЦСКА с 2:0 в мач дуел от 24-ия кръг в efbet Лига на стадиона в Коматево и на процедура постави завършек на фантазиите на алените за купата. Тимът на Стойчо Младенов към този момент изостава на 9 точки от Лудогорец. Канарчетата, които нямат загуба от началото на годината, пък съкратиха задатъка на ЦСКА и разликата сред тях е 6 точки. Ботев реши мача преди почивката със страхотна игра и два гола на Самюел Супрайен (24) и Тодор Неделев (29). Червените получиха тежък удар още в 15-ата минута, когато поради контузия бе заменен капитанът Юрген Матай. През втората част ЦСКА имаше самодейността, само че по този начин и не съумя да заплаши съществено Аргилашки, откакто футболистите демонстрираха много неакуратен мерник.  Мачът стартира равностойно и рискови положения липсваха и пред порти. В 6-ата минута Антоан Бароан бе изведен добре в наказателното поле на ЦСКА, само че Бусато бързо съкрати дистанцията и изтласка нападателя на домакините настрана от вратата си. Седем минути по-късно още веднъж Бароан излезе на отлична позиция, като този път Юрген Матай не му разреши да насочи рисков удар. При единоборството обаче капитанът на „червените“ получи травма и бе сменен от Християн Петров. Домакините подвигнаха темпото и сътвориха нова заплаха пред вратата на Бусато в 21-ата минута. Този път Па Конате получи отличен пас, отстрани съпротивата на Турицов и единствено положителната интервенция на Мено Кох предотврати проблеми за стража на ЦСКА. Логично по-добрата игра на домакините докара и до гол в 24-ата минута. Тодор Неделев центрира от ъглов удар, а бранителят Самюел Супрайен скочи най-високо пред безучастните погледи на цялата защита на ЦСКА и прати топката в мрежата. 1:0!
Само след пет минути „канарчетата“ още веднъж ликуваха след попадение на Тодор Неделев. Резервата Християн Петров първо не съумя да почисти топката пред наказателното поле, а по-късно и попречи на Мазику да го направи. От това се възползва капитанът на домакините, който без закъснение прати топката в добния десен ъгъл на Бусато за 2:0.
В 35-ата минута „червените“ желаеха дузпа за нарушаване на Супрайен против Маурисио Гарсес, само че и след инспекция с ВАР, реферът Георги Давидов отхвърли да уточни бялата точка. В продължението на обстановката Вилдсхут можеше да означи, откакто шутира към опразнената врата. Виктор Генев обаче се хвърли пред голлинията и не разреши топката да влезе в мрежата.
Футболистите на ЦСКА влязоха много по-добре във второто полувреме и заплахите пред Аргилашки следваха една след друга. Жорди Кайседо и Маурисио Гарсес шутираха неопределено, а удар с глава на Християн Петров не затрудни стража на Ботев.

След час игра треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов предприе тройна промяна. На мястото на Жеферсон, Кайседо и Гарсес в игра се появиха дебютиращият Браян Морено, Калоян Кръстев и Бисмарк Чарлс.
В 72-ата минута „червената“ защита позволи още една груба неточност, която разреши на Па Конате да центрира отляво и сантиметри не доближиха на Бароан да засече топката с глава в опразнената врата от Бусато. Източник: Гонг. бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР